Мениджърът Микел Артета вярва, че успех срещу Байерн Мюнхен на

...
Мениджърът Микел Артета вярва, че успех срещу Байерн Мюнхен на
Коментари Харесай

Артета: Победа срещу Байерн ще ни изведе на следващо ниво

Мениджърът Микел Артета има вяра, че триумф против Байерн Мюнхен на четвъртфиналите на Шампионската лига ще изведе Арсенал на последващо равнище и е споделил на играчите си да " напишат друга история " на " Алианц Арена ".

" Артилеристите " чакат реванша довечера след 2:2 с немския първенец на стадион " Емирейтс " предходната седмица.
 Ювентус напира за халф на Арсенал
Ювентус напира за халф на Арсенал

има контракт до края на сезона

Поражението от Астън Вила в неделя понижи възможностите им за купата във Висшата лига и вниманието в този момент още веднъж се насочва към Европа.

Тимът изостава на две точки от водача Манчестър Сити шест кръга преди края на сезона.

Арсенал загуби седем поредни пъти на осминафиналите преди да се завърне в Шампионската лига този сезон - три пъти от Байерн.

Артета обаче счита, че класиране на полуфинал против носителя на трофея Манчестър Сити или рекордния 14-кратен победител Реал Мадрид е действителност за Арсенал. Запитан какъв брой трансформираща би била успеха и дали ще изведе Арсенал на идващото равнище, испанецът отговори:

" Абсолютно. Би било необикновено. Ако го създадем на следващия ден и сме на полуфинал, ще бъде в действителност доста прочувствено и нещо, което не сме постигнали от 15 години. Сега имаме тази опция ".

" Цялата подготовка беше за постигането на това. Заслужихме го. Заслужихме го поради последните 10 месеца и поради всичко, което направихме предишния сезон, с цел да се върнем в Шампионската лига след толкоз доста години. Утре имаме невероятната опция да изпълним нашите цели ", добави мениджърът.

Артета следи коренна смяна в метода към гостуванията на огромни тимове този сезон. " Артилеристите " изгубиха с 1:5 в последните си две визити на " Алианц ", само че мениджърът желае още едно запаметяващо се показване като посетител.

" Трябва да променим тази статистика и в този момент имаме опция. Има доста неща, които можем да създадем, с цел да напишем нашата история доста по-различно на следващия ден. Знаем това, само че то е бъде обвързвано с доста, доста мощно показване отборно и самостоятелно, с цел да спечелим правото да бъдем на полуфинал ", съобщи Микел Артета.
 Артета: Момчетата плачат в съблекалнята
Артета: Момчетата плачат в съблекалнята

" Много са тъжни "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР