“Мениджър на годината е най-авторитетното бизнес състезание в страната, в

...
“Мениджър на годината е най-авторитетното бизнес състезание в страната, в
Коментари Харесай

Топ мениджърите на България 2021: Явор Петров, изпълнителен директор на „Айкарт“ АД

“Мениджър на годината ” е най-авторитетното бизнес съревнование в страната, в което триумфите на водачите се правят оценка по специфична за състезанието методология. През 2020 година състезанието надскочи обективните трудности и разпростра още повече капацитета си. Създадохме документален филм отдаден на финалистите в състезанието.  Направихме прилика сред бизнеса и спорта и потърсихме тези качества, които вършат от мениджъра и спортиста мощни хора, почтени за отличие.

През 2021 година надградихме идейно плана и заснехме филм, който показва финалистите през призмата на креативния дух и творчеството. Заедно с участниците нарисувахме портрет на изкуството в бизнеса. Телевизионната премиера на кино лентата ще се състои на 28 ноември от 16.00 часа по bT V .

„ Мениджър “ започва поредност, в която финалистите дават отговор на значими за бизнес бранша, в който оперират въпроси. В идващите дни ще ви представим диалозите, които организирахме с всеки един от тях, а на 28 ноември от 16.00 часа по bTV ще имате опцията да се потопи изкуството на триумфа. На финала България ще види и кой е новият Мениджър на годината.

Представяме ви Явор Петров, изпълнителен шеф на „ Айкарт “ АД и финалист в " Мениджър на годината 2021 "

Пандемията форсира дигитализацията

- Коя е най-важна наклонност във вашия бранш сега?

- Пандемията и последвалите я рецесии форсираха процеса на цифровизация. Повишаването на търсенето на цифрови финансови услуги от страна на потребителите, от ден на ден от които пазарят онлайн и заплащат безконтактно, докара до зачестяване на злоупотребите с клиенти, търговци и платежни институции. Нарастват опитите за обири на идентичност, измами, свързани с връщане на заплащания, безналични преводи, търговия през „ огледални “ уеб сайтове, фишинг и други Финансовият бранш е измежду главните цели на незаконните организации. Кибератаките против финансови институции набъбнаха с 38%, а до 2024 година се чака измамите с онлайн заплащания да се усилят със 130%. Най-важната наклонност в този момент е използването на ограничения и внедряването на технологии за сигурност на данните и средствата. iCard работи и влага запаси в тази посока от няколко години насам. Компанията към този момент направи съществени вложения в технологии и оптимизация на процеси за увеличение на отбраната на трансакционните данни. Сред целите ни са изкуственият разсъдък, решенията срещу прането на пари u надеждното засвидетелствуване на самоличността на клиента.

- Кои са заканите и провокациите пред компании като вашата? От къде идват те?

- Технологичните колоси като Гугъл и Фейсбук непрестанно уголемяват активността си и укрепват позициите си на пазара на финансови услуги. Според Световния отчет за заплащанията през 2020 година 30% от потребителите към този момент употребяват техните услуги за заплащания. Стратегията им се дефинира като супер приложения – приложения за всичко, включително за заплащания. Първо стартираха на огромните пазари като Индия и Бразилия, само че приспособиха бизнес моделите си и за по-малките главно посредством цифрови портфейли и приложения вид чат, както и посредством партньорства с огромните банки.

Какви са проектите ви за ръководство на тези провокации?

- Дигиталният портфейл iCard е на път да се трансформира в суперприложение, защото предлагаме цяла екосистема от цифрови услуги, събрани на едно място. Поддържаме богата партньорска мрежа, която непрекъснато разширяваме. Усъвършенстваме продуктите и услугите си, с цел да предоставим на клиентите неповторимо потребителско преживяване.

- Каква е прогнозата ви за развиване на бранша?

- Развитие и налагане на пазара на така наречен мултифункционални приложения. Те имат все по-важно място в живота ни, тъй като оферират функционалности от А до Я – обществени, финансови и битови услуги паралелно до заниманията. Прогнозната оценка на международния пазар на цифрови портфейли към 2027 година е повече от 6 трлн. евро. Секторът на финансовите услуги ще се развива в посока опростяване на интерфейса, плавни и бързи процеси, персонализация и прибавяне на нови услуги в приложенията.

От какво ще зависи да се поддържа и форсира растежът?

- С развиването на екосистемата и появяването на нови играчи, като софтуерни компании, огромни търговски вериги, снабдители на развлекателни услуги и други, наложително изискване за нейния резистентен напредък е адаптирането на регулациите към новата действителност. Необходимо е в допълнение изследване на динамичността на пазара и вложение на старания, с цел да се реализиран баланс и надзор на риска.

***

Генерален спонсор  на 14-то издание на състезанието " Мениджър на годината " е. Състезанието за висши мениджърски достижения се организира и  с поддръжката на :  ,   ,  , ,  , 

Медийни сътрудници  са:,  , , , , , , , 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР