Меморандумът с Джемкорп не е прекратен - това заяви пред

...
Меморандумът с Джемкорп не е прекратен - това заяви пред
Коментари Харесай

Десислава Трифонова продължава да твърди, че меморандумът с Джемкорп не е прекратен

Меморандумът с " Джемкорп " не е преустановен - това съобщи пред Българска национална телевизия депутатът от ГЕРБ-СДС Десислава Трифонова. Трифонова е и ръководител на краткотрайната комисия в Народното събрание, образувана за събитията към проблема.

" От предишния петък тече 30-дневен период след предупреждение от настоящия министър на енергетиката, след приключването на този период меморандумът ще е преустановен ", сподели Трифонова.

По думите ѝ предходният министър на енергетиката е основал условия този меморандум да продължи да съществува. Допълни, че тогава е било изпратено писмо за преустановяване, само че по взаимно единодушие, а " Джемкорп " не са подписали такова съглашение.

Десислава Трифонова сподели още, че меморандумът не е необвързващ, защото има клаузи за арбитраж.

" Ние считаме, че " Продължаваме промяната " са очаквали да се върнат на власт и по тази причина просто са потулили тематиката. В предходния парламент ние също създадохме краткотрайна комисия за " Джемкорп ", само че сега, в който стана явен отчетът на ДАНС, те побързаха да кажат, че ще прекратят меморандума, с цел да бъде потулена тематиката. Оказа се в следствие, че не е преустановен. Също по този начин в предходния парламент се оказа, че Кирил Петков е имал отчета на ДАНС от 20 април, а решението на Министерския съвет е чак от 20 юли, т.е. Кирил Петков ще би трябвало да изясни за какво 3 месеца той не е подхванал никакви дейности ", съобщи Десислава Трифонова.

Тя упрекна Политическа партия, че са пробвали да дадат цялата енергетиката на концесия на " една офшорна компания ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР