Меморандумът с България беше необвързващ документ, този документ е прекратен

...
Меморандумът с България беше необвързващ документ, този документ е прекратен
Коментари Харесай

Шефът на Gemcorp: Меморандумът е прекратен, за завод за батерии не знам

Меморандумът с България беше необвързващ документ, този документ е преустановен със мощ от 23 юли т.г., когато получихме публично писмо от тогaвашния министър на енергетика (бел.ред. Александър Николов) с искане от страна на българското държавно управление този меморандум да бъде преустановен. Потвърдихме, че нямаме повече искания към страната.

 

Това съобщи в изявление за " Лице в лице " изпълнителният шеф на Gemcorp Атанас Бостанджиев.

" Тъй като документът е необвързващ, всяка една от страните има право да приключи този контракт. Точката е завършена. Ще внеса още едно писмо от името на Gemcorp към министъра на енергетиката, в което ще заявим, че от наша страна меморанндумът е завършен ", добави той. Съответният документ е подписан от самия него.

" Нямам информация за какъв цех за акумулатори става въпрос ", сподели още Бостанджиев и добави, че в обсега на интереса им е била само " Топлофикация-София ".

" Виждам, че тази тематика продължава да е тематика на нечиста сделка в България и името ни да се употребява за политически цели. Това не е правилно, ние сме лондонска компания и имахме най-хубавото предпочитание като бълагри да донесем непознат капитал и да влагаме в страната. Темата се употребява безпричинно на наш тил. Официално споделям, че няма потребност да се вършат такива спекулации ", безапелационен бе той.

Бостанджиев добави, че от 2019 година в компанията няма и една копейка съветски капитал.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР