Меморандумът, който видяхме в медиите, не мисля, че е покана

...
Меморандумът, който видяхме в медиите, не мисля, че е покана
Коментари Харесай

Тома Биков: Меморандумът е опит за саботаж на преговори

Меморандумът, който видяхме в медиите, не мисля, че е покана за договаряния, а по-скоро опит за бойкот на договаряния, разяснява депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков пред публицисти в Народното събрание.

Вчера от „ Продължаваме промяната-Демократична България “ (ПП-ДБ) предложиха меморандум с главните цели на ръководството за идващите девет месеца. Днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов дефинира този метод като неузрял и неприемлив и разяснява, че

„ избори две в едно са безусловно логически свършек на тази некоалиция “.

В отговор от ПП-ДБ показаха, че меморандумът съставлява покана за договаряния към фактическите им съдружни сътрудници.

Тома Биков от ГЕРБ-СДС означи, че меморандумът е датиран от март до декември 2024 година В този интервал от време ще се бори корупцията, ще се основава дейно ръководство и след декември 2024 година очевидно ще би трябвало да създадем ротация и да се върнем в настоящето състояние, когато това не се случва, разяснява той. Защо са датирали за седем месеца такива цели, които настояват, че са им идеята на живота, попита Биков.

По думите му тези хора показват липса на каквато и да било политическа просвета.

„ Пращания по чатове, по имейли, не е покана за договаряния “,

съобщи Тома Биков. Преговори ние сме водили, те се случват с преговорни групи, пишат се документи, договаря се, по-късно се показват на обществото, а не се пуска един хвърчащ лист, в който предлагането е „ дайте да си разделим страната “, уточни той.

Всички други общи приказки за битки с корупцията и защо ли не са поставени, с цел да се опакова в някаква по-лъскава опаковка предлагането „ дайте двете партии да си разделим страната “, разяснява Биков. " Това оферират, без договаряния, несъмнено, и си мислят, че ние сме като тях. Ами не сме като тях, скърбя “, добави депутатът от ГЕРБ-СДС.

В отговор на въпрос за ротацията, Тома Биков сподели, че към миг не вижда никакви изгледи да мине и добави, че са подготвени за избори.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР