Меметата (миймовете) промениха изцяло света на социалните мрежи. Всяка голяма

...
Меметата (миймовете) промениха изцяло света на социалните мрежи. Всяка голяма
Коментари Харесай

Какво е професия "мемеджия": Едни от най-популярните родни страници в Instagram

Меметата (миймовете) трансформираха напълно света на обществените мрежи. Всяка огромна международна вест е придружена от мемета. Това са хумористични изображения, които се популяризират в обществените мрежи и са свързани с настоящи тематики. Те се трансфораха в детайл на попкултурата и във значима част от връзката на актуалния човек.

Създаването на мемета се трансформира и в доходоносна работа. Мемеджия – по този начин шеговито дефинират себе си хората, които основават мемета за онлайн пространството. Пример за това имаме и при родните страници в Instagram, които трансформират заниманието в метод за изкарване на спомагателен приход: 

@Justpablo_official

Just Pablo, както се показва притежателят на профила, е идеологът на една от най-развитите меме страници у нас. Страницата има съвсем 340 хиляди почитатели и забележителните 17,7 хиляди изявления. Често мемета са под формата на реклама и по този начин профилът притегля както почитатели, по този начин и сътрудници. Към този миг страницата има партньорски връзки с букмейкъри, заведения, козметични центрове и така нататък Притежава даже лична линия облекла. 

Виж още: Еротика в черно и бяло: Анджелина Атанасова още веднъж предизвика мокри мечти

@BalkansKnow

Концепцията на страницата първоначално бе да покаже занимателната страна на балканския манталитет. В следствие обаче стартират да се разгласяват всевъзможни мемета, като огромна част от тях се срещат и в други страници в обществените мрежи. Профилът има над 7300 изявления и 315 хиляди почитатели. Това дава огромно поле за изява и постигане до спонсори.

Виж още: Пиленцата от Монако със фамилна покруса, Нина показа: " Много тежко одобрявам загубата "

@Europeancomedy

Профилът е основан от българин, само че е предопределен за всички балкански нации и поради това изявленията са на британски език. Тук линията на меметата е еднородна и показва занимателната страна на това да живееш в Източна Европа. Профилът има съвсем 370 хиляди почитатели и има специфичен хайлайт със сторита - Promotion, който цели да притегли повече рекламодатели, показвайки какъв брой импресии получават постовете.  

@Pustinyacite

Това е страница предопределена за хумора в северозападна България. Името идва от думата пустиняк, която може да бъде нарицателно за разнообразни неща във врачанския край. Страницата има над 100 хиляди почитатели и ловко употребява името си за популяризация на разнообразни артикули. Има основана бира с марка " Пустиняк " и тениски, които са с цветущи реплики, отдадени на северозападния акцент. Извън това страницата е налична и за реклами на разнообразни марки под формата на сторита и изявления. 

Изображение: https://www.instagram.com/pustinyacite/, https://www.instagram.com/balkansknow/ 


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР