Меломаните в Пловдив са в очакване на финалната вечер на

...
Меломаните в Пловдив са в очакване на финалната вечер на
Коментари Харесай

Джошуа Редман е гостът в галавечерта на Пловдив джаз фест

Меломаните в Пловдив са в очакване на финалната вечер на " Пловдив джаз фест ". Саксофонистът Джошуа Редман докара под тепетата ценители от цялата страна.

Във фоайето на Дома на културата „ Борис Христов ” е подредена галерия,в която са събрани някои от най-знаменитите имена на актуалния джаз. Сред тях е и Джошуа Ремдман той е прочут с това, че доста рядко повтаря програмата си в своите концерти. Той самият показа, че няма по какъв начин концертна стратегия да не се мултиплицира в известна степен.

Но джазът е музика на момента, определяща е импровицзацията, тъй че всичко се случва тук и в този момент и това се дефинира освен от музикантите, само че и от публиката и мястото, на което се случва концертът.

Джошуа Редман: Дори когато свирим еднакъв музикален материал, ние го вършим, уповавам се, с друго чувство, с различен колорит. Едно музикално произведение има своята неповторима стойност при всяко настрана осъществяване. Важното е в действителност да прегърнеш момента. Само тогава може в действителност да бъдеш прелестно неочакван и достоверен.
Заедно с Джейсън Моран и Дони Макаслин, Джошуа Редман е името, което утвърждава това издание на „ Пловдив джаз фест ” като едно от най-силните. Оставаме на концерта.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР