Мелинда Гейтс е омъжена за съпруга си Бил Гейтс, съучредителят

...
Мелинда Гейтс е омъжена за съпруга си Бил Гейтс, съучредителят
Коментари Харесай

Бил и Мелинда Гейтс мият заедно чиниите

Мелинда Гейтс е омъжена за брачна половинка си Бил Гейтс, съучредителят на Microsoft, в продължение на 25 години. Докато двамата ръководят една от най-големите благотворителни организации в света, Фондация Бил и Мелинда Гейтс, те към момента намират време да готвят дружно като семейство.

Разделянето на домашните отговорности отмерено в брака е ключът към установяването на уравновесено партньорство, показа Мелинда пред Business Insider. Тя разиска книгата си The Moment of Lift: How Empowering Women Changes the World и показа размишленията си за кариерата и брака.

Средно дамите прекарват 7 години в "неплатена " домакинска работа. И в случай че дамите могат да понижат седмичния си неплатен труд от 7 часа седмично до 5, продуктивността на работната им мощ се усилва с към 20%. Разделянето на отговорностите може да направи връзките по-силни.

Една загадка за дълготрайния брак на Мелинда и Бил Гейтс може да се сведе до един елементарен принцип: Уверете се, че партньорството ви е уравновесено.

Двамата са женени от 25 години. Те се срещат през 1987 година, когато Мелинда се причисли към Microsoft като продуктов управител. Двамата ненадейно сядат един до различен на работна вечеря и се харесват.

Когато след 2 седмици Гейтс попитал сегашната си брачна половинка да излязат на среща, тя в началото отхвърлила предлагането, тъй като не бил „ задоволително импровизиран “. Гейтс я потърсил два часа по-късно и изискал да се срещнат довечера.

Оттогава двамата основават най-голямата благотворителна организация в света, която се концентрира върху битката с бедността и са отгледали три деца: Дженифър, Рори и Фийби.

Въпреки натоварените си графици, двамата отделят време да мият чиниите дружно и другите домашни работи като семейство всяка вечер. Може да звучи банално, само че разделянето на този тип "неплатена " домакинска работа, която лишава доста време и обичайно пада върху дамите повече от мъжете, е ключът към разрешаването на неравенството сред половете, подобряването на бедността и стимулирането на цялостната стопанска система, твърди Мелинда.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР