Мексико скърби за един от символите в кеча, който е

...
Мексико скърби за един от символите в кеча, който е
Коментари Харесай

Легенда в кеча не се пребори за живота си след падане от ринга - slava.bg

Мексико скърби за един от знаците в кеча, който е част от културата на спортните почитатели в страната. В болничното заведение в Ермосильо издъхна Хесус Алфонсо Ескобоса, именуван Ла Парка.

Легендата с безконечния костюм и маска на скелет, не съумя да се пребори с доста тежки контузии на врата и черепа, предава Dir.bg.

На 21 октомври предходната година, по време на шоу от кеч сериите в Монтерей, звездата се хвърли през въжетата на кръга за класическата си хватка "самоубийствено гмуркане ", при което завлича със себе си съперник и го събаря на пода.

Но не съумя, падна тежко с главата напред в защитна ограда, подсилена с железни детайли. В един от тях спря тялото на 55-годишния деец, а вратът и главата му поеха силата на удара.

Ла Парка бе отчасти неподвижен, идваше няколко пъти в схващане за тези три месеца, само че не съумя да се пребори за живота си.

В нощта на 11 против 12 януари бъбреците и белия дроб на Хесус са спрели да действат и той е подложен на командно дишане. Но през миналата нощ е умрял.

Неговата история е символна за мексиканския кеч, частично и поради костюма, а и поради многочислените му участия през годините.

Спортът-шоу набра голяма известност в страната след 80-те години и Ла Парка бе неизменима, съществена част от него. Той завоюва рекорден брой Кралски шампионати във веригата ААА, която в Мексико е аналог на WWE в Съединени американски щати.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР