МЕКСИКО СИТИ (AP) — Организацията на обединените нации обвини правителството

...
МЕКСИКО СИТИ (AP) — Организацията на обединените нации обвини правителството
Коментари Харесай

ООН обвинява правителството на Никарагуа в злоупотреби, „равнозначни на престъпления срещу човечеството“

МЕКСИКО СИТИ (AP) — Организацията на обединените народи упрекна държавното управление на Никарагуа в осъществяване на „ съществени систематични нарушавания на човешките права, равносилни на закононарушения против човечеството “ на Четвъртък в следствие на разширяващите се репресии в страната против политическото противоречие.

Правителството на президента Даниел Ортега преследва съперниците си от години, достигайки повратна точка в всеобщите митинги против държавното управление през 2018 година, които доведоха до жестоки репресии от управляващите.

Но през миналата година репресиите се разшириха до необятни пластове от обществото с фокус върху „ деактивирането на всевъзможен тип съпротива в дълготраен проект “, съгласно самостоятелната група от специалисти на Организация на обединените нации, проверяващи въпроса от март 2022.

„ Никарагуа е хваната в серпантина от принуждение, белязана от преследването на всички форми на политическа съпротива, без значение дали е действителна или мнима “, сподели в изказване Ян Симон, специалист, управлявал следствието. „ Правителството за...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР