Мексико привлече вниманието на света в петък с неочаквана инициатива

...
Мексико привлече вниманието на света в петък с неочаквана инициатива
Коментари Харесай

Право на сън: Защо стотици мексикански си легнаха на оживена улица в столицата

Мексико притегли вниманието на света в петък с непредвидена самодейност - лежащи посред улицата хора по другояче шумните квартали на столицата.

Около 200 души се излегнаха за сиеста на улицата в един от най-оживените и шумни квартали на Мексико, с цел да отбележат Световния ден на съня, съобщават АФП и Българска телеграфна агенция.

Легнали на изкуствени постелки и възглавници, с маски на очите, участниците прекъснаха трескавия темп на центъра на мексиканската столица, с цел да вземат участие в " мирна проява за правото на сън ", прецизираха уредниците.

" Идеята е, че привличането на вниманието към това събитие може да спомогне за въвеждане на нови публични политики " за поощряване на почивката, изясни пред Агенция Франс Прес Гуадалупе Теран, доктор в Центъра по сън и неврология, частна институция, която провежда всеобщата сиеста взаимно с мексиканското държавно управление.

" Имаме дълъг работен ден, само че в фирмите няма място, което да обезпечава опция за сън ", изяснява тя.

Благодарение на сесия за медитация някои участници съумяха да заспят, даже захъркаха, до момента в който други единствено се отпуснаха. В груповата сиеста се включиха пенсионери, майки с деца, пешеходци и туристи. 

" Добрият сън и почивката са доста потребни за вниманието. Трябва да го върша повече. Мисля, че тази динамичност е доста добра, предизвиква почивката ", сподели Алексия Гонсалес, 24-годишна психотерапевтка.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР