Мексико и Катар се класираха за полуфиналите на турнира на

...
Мексико и Катар се класираха за полуфиналите на турнира на
Коментари Харесай

Мексико и Катар се класираха за полуфиналите на Голд Къп

Мексико и Катар се класираха за полуфиналите на шампионата на Северна и Централна Америка КОНКАКАФ Голд Къп.

Мексиканците вкараха три гола в границите на 13 минути през първото полувреме и отстраниха Хондурас с 3:0. Катар пък прекърши тима на Салвадор с 3:2, макар че също поведе с 3:0 след 55 минути игра.

Рохелио Фунес Мори откри резултата за Мексико в 26-та минута, а другите два гола бяха дело на Джонатан дос Сантос в 31-ата и Орбелин Пинеда в 38-ата. Мексиканците, които са защитаващи купата си от 2019-а година и имат осем шампионски трофеи в предходните 15 издания на шампионата на Северна, Централна Америка и Карибите, ще играе на полуфинал против спечелилия от мача Коста Рика- Канада.

В другата полуфинална среща Катар чака спечелилия от двойката Съединени американски щати - Ямайка.

Мексико нямаше никакви проблеми против много оскъдния състав на Хондурас, който преди мача разбра, че трябваше да се лиши от Албърт Елис и Майкъл Чириньос, които се контузиха на тренировки. Отделно от това, Едуин Солано и Карлос

Фернандес, както и старши треньорът им Фабиан Който дадоха позитивни проби за COVID-19 и са изолирани в хотел за болни. При това състояние отборът беше воден от помощник-треньора Арнолд Крус, само че Хондурас най-вече се защитаваше.

Фунес Мори откри резултата с третото си попадение в шампионата 6 минути откакто му беше анулиран различен гол поради засада. Луис Родригес проби по дясното крило и центрира в средата на наказателното поле, където Фунес Мори посрещна с глава и прати топката до близката греда. Мексико продължи да натиска и едно неприятно изчистване на отбраната беше посрещнато от Дос Сантос, който за повторно прати топката в мрежата на вратаря Луис Аурелио Фернандес.

В 38-ата минута Пинеда се разписа за 3:0, откакто засече с глава центрирането на Хесус Корона от ъглов удар.

През второто полувреме отборът на Хондурас опита да се върне в мача и в 53-ата минута вратарят на Мексико Алфредо Талавера избави удар на Джери Бенгстон. До края на мача той избави още две рискове, като продължава д бъде без позволен гол на шампионата. Хондураският вратар също отрази удари на Ектор Ерера и на Алан Сервантес.

На стадиона в Остин Катар стартира стремително против Салвадор и поведе с 3:0 до 55-ата минута. Алмоес Али откри резултата във 2-ата минута, а АбдулАзиз Хатим удвои в 8-ата. 10 минути след началото на второто полувреме Алмоез Али вкара от дузпа второто си попадение в мача.

В 63-ата и в 66-ата минута Хоакин Ривас върна две попадения и донесе много драма в края на мача, когато стражът на Катар Меешал Баршам отрази удари на Даруин Серен и Валмир Мартинес.

Катар, хазаин на Мондиал 2022, е следващият гостуващ тим, който взе участие на шампионата в КОНКАКАФ и се причисли към Колумбия, Бразилия, Перу и Република Корея, които са се класирали за полуфинал тук. Но нито един от тях не е успявал да завоюва купата.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР