Мексиканското голо куче е рядко срещана порода кучета, която е

...
Мексиканското голо куче е рядко срещана порода кучета, която е
Коментари Харесай

Отглеждане на Мексиканско Голо Куче вкъщи

Мексиканското голо куче е рядко срещана порода кучета, която е позната на човечеството още от Древността. Предците ни считали, че тези кучета имат лековити качества.

Когато се разболявали от някакво заболяване, ацтеките поставяли мексиканското голо куче върху тялото си. Днес палето не се отглежда с такива цели, а най-много като домакински любим.

Мексиканските голи кучета се отличават с съвсем безкосместото си тяло - линия, по която доста припомнят на котката от порода донски сфинкс. Освен изцяло гладки кутрета се срещат и такива, при които е налице едвам забележима фина космена завивка.

Друг признак при породата е образуването на леки бръчки единствено на някои места по тялото. Окраската на животното е друга, само че доминират сивите, черни и кафеникави екземпляри.

Мексиканското голо куче може да е с друга величина. Обикновено височината му доближава от 23 и 76 сантиметра. Теглото варира сред 2 и 25 кг.

Палетата от тази порода са благи и доброжелателни същества, които елементарно се привързват към стопаните си. Те са отлични компаньони, които одобряват тежко раздялата със своите господари. Податливи са на образование, само че се изисква да бъдат дресирани с кучешки лакомства, а не със силови способи.

Отглеждане на мексиканско голо куче в къща

Мексиканското голо куче е уместно за развъждане в къща, единствено че превръщането му в типичен дворен надзирател по никакъв начин не е за препоръчване. Това куче е извънредно сензитивно и отделянето от стопанина му за повече от няколко часа го натъжава.

Освен това престоят му на открито би могъл да се отрази зле и на здравето на кучето. Заради неналичието на четина то е прекомерно сензитивно както към високите, по този начин и към ниските температури.

Неговата голота постанова през лятото да бъде щадено от мощното слънце и мазано със специфична слънцезащитна козметика. През зимата пък се постанова да бъде обличано с облекла за кучета, с цел да не измръзне, до момента в който е на открито.

Мексиканското голо куче не се нуждае от толкоз съществено физическо натоварване, ето за какво даже и няколко минутните разходки в двора на къщата са му изцяло задоволителни.

Дори и да не живее непрекъснато на двора, това кучето също се вживява като охранител на фамилията, тъй че бъдете спокойни, че си имате съзнателен телохранител.

Отглеждане на мексиканско голо куче в апартамент

Неголемите размери на мексиканското голо куче, както и относително мързеливият му характер го вършат уместно за развъждане в апартамент, както и съвършен придружител на хора, които не си падат по спорта и дългите разходки.

 мексиканско голо куче на плажа

Кучето би се чувствало добре в малко жилище, а и стопаните му ще са спокойни, че то не е изложено на нездравословното въздействие на слънцето или ниските температури.

Това е извънредно подобаваща порода за хора, които страдат от алергии към кучешките косми или стопани, ненавиждащи хвърчащи кучешки косми, които са неразделна част от развъждането на множеството породи.

Това куче е относително умерено, тъй че няма да ви навлече главоболия, каквито бихте имали при развъждането на неспокойни и прекомерно енергични кучета като джак ръсел териер да вземем за пример.

Мексиканско голо куче и други домашни любимци

Отношението на мексиканското голо куче към непознатите животни не всеки път е еднообразно. Понякога може да се опасява от тях и да ги заобикаля, а различен път да се държи студено и резервирано. Проявата на експанзия не е изцяло изключена, само че въпреки всичко е рядко срещано събитие.

Трябва да споменем също по този начин, че породата се поддава на социализиране, ето за какво развъждането на кучето от малко с други представители на животинския свят е напълно постижима цел.

Мексиканско голо куче и дете

Както към този момент споменахме, представителите на тази порода са доброжелателни и благи животни. Те са чудесни компаньони както на родителите, по този начин и на децата.

Биха се радвали да получават внимание и обич от най-малките членове на фамилията, а в случай че са в въодушевление могат даже да се включат в техните игри.

Към непознати малчугани мексиканското голо куче не се държи по този начин благо. То е по-скоро резервирано и му би трябвало известно време, до момента в който свикне с новите лица.

Въпреки това представителите на тази порода не демонстрират неприязън и в случай че това се случи, животното най-вероятно е било провокирано и мощно сопнато.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР