Мексиканското голо куче е интересна и рядка порода палета с

...
Мексиканското голо куче е интересна и рядка порода палета с
Коментари Харесай

Хранене на мексиканско голо куче

Мексиканското голо куче е забавна и рядка порода палета с доста античен генезис. Характерното за него е, че се е развило без присъединяване на индивида в селекцията му, т.е. изцяло по законите на естественият асортимент. Това значи, че животните от породата са минали всички проблематични стадии в развиването и съществуващите през днешния ден екземпляри се отличават с добър здравословен статус, защото са оживели до наши дни.

Това е правилно като цяло, само че въпреки всичко даже тази устойчива порода страда от някои кучешки болести, а това се отразява на условията към метода на живот и хранене на мексиканското голо куче, с цел да се отстраняват здравословни проблеми.

Тъй като алергиите са сериозен дразнител при тези животни, а те се провокират доста постоянно от храната на кучето, стопанинът на това рядко за нашите географски ширини, само че забавно куче би трябвало да бъде доста деликатен с хранителната диета.

Най-напред е нужно да се наблюдава какво и в какви количества яде домашният любим. Менюто на мексиканското голо куче би трябвало да се сформира незабавно и да се вкарва всеки артикул настрана, на стадии.

Най-лесно е да се заложи на готовите сухи и консервирани храни, безусловно от висок клас, тя е обогатена с всичко належащо за вярното развиване на домашния питомец.

Ако изборът падне върху естествено хранене с домашно приготвени храни, тогава би трябвало да се имат поради продуктите, които най-често провокират алергични пристъпи. Това са:

- Продукти на сладкарската промишленост

- Риба и рибни деликатеси

 Мексиканско голо куче

- Пиле и говеждо месо

- Яйца и артикули от тях

- Соя

Това не значи, че всички би трябвало автоматизирано да се изключат вечно от диетата на кучето. Може потребните от тях да се вкарат в минимални количества и в случай че няма неприятна реакция последователно да се включат в менюто.

Забранените храни за мексиканско голо куче са:

- Лоша храна с изминал период на годност

- Мазните храни

- Сладкишите

- Картофите

- Пушени, солени или обработени с подправки храни

- Храни със синтетични добавки

Тъй като мексиканското голо куче е месоядно животно, повече от половината от храната му би трябвало да бъде месна. Някои стопани дават на голото куче сурово месо, нарязано на дребни късчета, само че съгласно експертите това е прекомерно рисковано. Месото е най-добре да бъде термично обработено. Кокалите са разрешени, само че без тръбните, които повреждат зъбите.

Дреболиите също могат да бъдат включени в диетата, също добре обработени термично. Те ще бъдат деликатес за голото мексиканско куче.

С вярна диета питателните алергии няма да съставляват проблем за домашния питомец.

Прочетете още за развъждането на мексиканско голо куче и други породи кучета без четина.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР