Мексиканският режисьор Гийермо дел Торо ще напише сценария, ще продуцира

...
Мексиканският режисьор Гийермо дел Торо ще напише сценария, ще продуцира
Коментари Харесай

​Режисьорът Гийермо дел Торо ще заснеме римейк на анимацията Пинокио

Мексиканският режисьор Гийермо дел Торо ще напише сюжета, ще продуцира и режисира римейк на анимацията " Пинокио " под формата на анимационен мюзикъл, оповестява Франс прес.

 © фотография: Българска телеграфна агенция / АРХИВ
Кинотворбата е поръчана от интернет платформата " Нетфликс ". Това ще бъде първият анимационен филм на Дел Торо. Неговата игрална кинотворба " Формата на водата " получи четири " Оскар " -а тази година. В помощ на мексиканския режисьор ще бъде привлечена компанията " Джим Хенсън къмпани ", учредена от основателя на кукления сериал " Мъпет шоу " Джим Хенсън.

" Никоя форма на изкуството не е повлиявала толкоз мощно моето творчество като анимацията, довери Дел Торо. А Пинокио е персонажът, към който се усещам най-тясно завързан ". Кинотворецът ще ситуира своя воин в 30-те години в Италия по време на фашизма и диктатурата на Мусолини.

Книгата за Пинокио неведнъж е била екранизирана. Най-известната киноверсия е на " Дисни " и е от 1940 година През 2002 година излиза и екранизация на приказката в Италия. Лентата е снимана от известния италиански артист и режисьор Роберто Бенини, който извършва и основната роля във кино лентата. Книгата на Карло Колоди " Приключенията на Пинокио " е издадена през 1883 година
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР