Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор ще посети днес Вашингтон

...
Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор ще посети днес Вашингтон
Коментари Харесай

Президентите на САЩ и Мексико ще се срещнат днес на фона на отново напрегнати отношения

Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор ще посети през днешния ден Вашингтон за среща с американския си сътрудник Джо Байдън, единствено месец откакто Лопес Обрадор отхвърли поканата на Байдън за срещата на върха на Америките в Лос Анджелис, съобщи Асошиейтед прес.

Мексиканският водач изиска Байдън да предложения на форума водачите на Куба, Никарагуа и Венецуела - всички от тях страни с недемократични режими - и назова също поддръжката на Съединени американски щати за Украйна " глупава неточност ".

По тези въпроси Лопес Обрадор се схваща по-зле с Байдън, в сравнение с с Доналд Тръмп, който заплашваше Мексико, само че искаше едно-единствено нещо от южния комшия на Съединени американски щати: да стопира мигрантите да доближават границата, отбелязва АП.

Американски представители желаят Лопес Обрадор да отдръпна поддръжката си за изкопаемите горива и да спре акцията си в поддръжка на мексиканска държавна електрическа централа за сметка на издигнати от задгранични вложители централи, захранвани с газ и възобновими енергийни източници. Вашингтон е внесъл няколко недоволства в Споразумението за свободна търговия Съединени американски щати - Мексико - Канада (ЮСМКА) оказвайки напън върху Мексико да одобри екологични закони и правила, гарантиращи правата на профсъюзите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР