Мексиканският журналист Хулио Валдивия, сътрудник на вестник El Mundo de

...
Мексиканският журналист Хулио Валдивия, сътрудник на вестник El Mundo de
Коментари Харесай

Поредно показно убийство на журналист в Мексико, изглежда е и изтезаван

Мексиканският публицист Хулио Валдивия, помощник на вестник El Mundo de Córdoba, беше погубен тази сряда в източната част на Веракрус, оповестяват полицейски източници и медията, за която е работил, представени от Дойче Веле.
Валдивия, експерт в полицейската тема е открит мъртъв с признаци на изтезания, като се изключи че е обезглавен на влаковите релси сред общините Моцоронго и Параисо, в община Тезонапа, Веракрус, потвърдиха източници.
Понастоящем журналистът работи за вестник El Mundo, систематизиран като този с максимален тираж в централната планинска област Веракрус. Този щат се смята за едно от най-опасните места за упражняване на публицистика в Мексико и в света, с 24 убийства на публицисти от 2010 година насам, съгласно статистиката на Държавната комисия за внимание и отбрана на публицистите.
 Поредно ликвидиране на публицист в Мексико, пристигнало след серия от закани Поредно ликвидиране на публицист в Мексико, пристигнало след серия от закани
Шефът на мексикански новинарски уебсайт бе открит намушкан до гибел, оповестиха управляващите в страната. Това е 10-то сходно ликвидиране през таз...
Валдивия е и вторият погубен по време на ръководството на държавното управление на Куитлауак Гарсия Хименес (2018-2024) от Националното придвижване за регенерация (MORENA).
Затова Комитетът за отбрана на публицистите насочва „ незабавен апел към управляващите да проверяват ужасните събития във Веракрус и да намерят отговорните за убийството на журналиста Хулио Валдивия “.
Като се има поради това, секретарят по социална сигурност на Веракрус, Уго Гутиерес Малдонадо, осъди убийството на Валдивия от своя акаунт в Twitter и съобщи, че дружно с прокуратурата ще употребяват всички средства,за да намерят виновните и увери, че този неоправдателен акт няма да остане ненаказан.
Според член 19 на неправителствената организация, от 2000 година досега в Мексико са документирани 132 убийства на публицисти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР