Мексиканският естраден певец Хосе Хосе, известен с мощния си и

...
Мексиканският естраден певец Хосе Хосе, известен с мощния си и
Коментари Харесай

Мексиканският певец Хосе Хосе почина на 71 години

Мексиканският естраден артист Хосе Хосе, прочут с мощния си и трогателен глас, вълнуващите си любовни балади и елегантността си, и считан за икона в Латинска Америка, умря на 71-годишна възраст, оповестяват международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Причината за кончината му е рак на панкреаса, с който изпълнителят се бори от 2017 година Певецът е умрял в събота в болница в Маями, Флорида.

Хосе Хосе, същинското име на който е Хосе Ромуло Соса Ортис, е прочут със своите въздействащи балади, измежду които " The World " и " Му Life ". Номиниран е неведнъж за награди " Грами ", само че по този начин и не е печелил най-престижното музикално отличие. През 2004 година е почетен със звезда на холивудската Алея на славата.

Хосе Хосе, именуван от почитателите си " Принц на песента ", е роден и израснал в фамилията на музиканти. Сред изпълнителите, повлияни от творчеството му, е латино звездата Хулио Иглесиас. Хосе Хосе се радва на известност освен в Латинска Америка, само че и в страни като Русия и Япония.

" Вестта за кончината му ме натъжи. Той беше извънреден артист, който с песните и романтизма си накара доста хора от моето потомство да плачат и да бъдат щастливи ", показа пред кореспонденти мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР