Мексиканските власти в неделя съобщиха, че са заловили общо над

...
Мексиканските власти в неделя съобщиха, че са заловили общо над
Коментари Харесай

Мексико залови над 500 мигранти за 2 дни

Мексиканските управляващи в неделя оповестиха, че са заловили общо над 500 незаконни мигранти единствено за два дни в източния щат Веракрус,  съобщава " Ройтерс ". 

Властите откриха 206 мигранти, изоставени от каналджия в събота в град Пуенте Насионал, Веракрус, сподели източник от Националния институт по миграцията. Кметът на града Роберто Монтиел написа във " Facebook ", че са открити над 180 мигранти, в това число дами и деца, като някоиса получили дехидратация.

По-рано в неделя беше обявено, че управляващите са заловили 303 мигранти в две интервенции в петък сутринта във Веракрус . При първия управляващите откриха 107 души без постоянен миграционен статут, в това число 20 непридружени малолетни, в ремарке на трактор, откакто то беше спряно на автомагистралата. Шестима души бяха задържани за превозването на мигранти, които идват от Куба, Ел Салвадор, Гватемала, Хондурас и Никарагуа, се споделя в изказването.

Също в петък управляващите откриха 196 мигранти, в това число 19 непридружени малолетни, натъпкани в погрешно паркирано ремарке с влекач, намерено на път покрай град Фортин де лас Флорес.

Петима са от Гватемала и други петима пълнолетни от Индия, се споделя в изказването, без да се дават спомагателни детайлности за националността на другите.
 Спад на незаконните мигранти на южната граница в Съединени американски щати
Спад на незаконните мигранти на южната граница в Съединени американски щати

Въпреки мигрантския напор през май, юни демонстрира по-малък брой противозаконни влизания

Припомняме, че това се случва, до момента в който управляващите подхващат ограничения против превозването на мигранти към Съединените щати при рискови условия.

Несигурният трафик на мигранти по пътя към Съединените щати докара и до  нещастия през последните години.

Петдесет и пет души бяха убити през декември 2021 г ., откакто камион, пренасящ към 166 мигранти, катастрофира в южния щат Чиапас в Мексико.

През юни 2022 година петдесет и трима мигранти починаха в знойно ремарке на трактор в Тексас при най-смъртоносния случай с трафик на мигранти, регистриран в Съединените щати.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР