Мексиканските търговци на наркотици явно не изпитват дефицит на идеи

...
Мексиканските търговци на наркотици явно не изпитват дефицит на идеи
Коментари Харесай

Дилъри на дрога объркаха адреса и пратиха стока за 4,5 милиона долара във Ford

Мексиканските търговци на опиати очевидно не изпитват недостиг на хрумвания за това, по какъв начин да прекарват стоката си през граница. В множеството случаи те съумяват да надхитрят полицията и службите, само че този път нещата са се объркали и вместо при уличните дилъри дрогата попада при дилър на Ford в Канада, оповестява Automedia.

``
реклама

Логистичната неточност ще коства на картела в Синалоа (Мексико) към 4,5 млн. $. Метамфетамини за тази сума са били скрити в аварийните гуми на 9 автомобила Ford Fusion, които са били доставени в 4 дилърски центъра на автомобилната компания в Онтарио (Канада).

Наркотиците са били открити инцидентно, откакто на чиновниците им напряко усещане, че аварийните гуми на новите коли са разнообразни от нормалното. При инспекцията са открити 180 кг. от дрогата, които грижливо са били опаковани в найлонови пакети. Полицията е била известена и тя е почнала следствие, като се е свързала с мексиканския цех на Ford, където са създадени колите.

Очевидно метамфетамините са били сложени още в Мексико, само че по някаква причина получателите на пратката в Канада не са я взели от колите преди инспекцията. Дрога е открита в 9 коли, към този момент пристигнали в Онтарио, както и в други 5, които са пътували натам с трен, само че са били арестувани и свалени от полицията.

Наглостта на наркодилърите очевидно няма граници. През 2017 година от същия този цех на Ford в Мексико в Съединени американски щати дойде към половин звук марихуана, още веднъж скрита в аварийните гуми на чисто нови коли от модела Fusion.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР