Мексиканските сили за сигурност са освободили сина на наркобарона Хоакин

...
Мексиканските сили за сигурност са освободили сина на наркобарона Хоакин
Коментари Харесай

Война по улиците на мексикански град заради арест на сина на наркобарона Ел Чапо

Мексиканските сили за сигурност са освободили сина на наркобарона Хоакин Гусман, Ел Чапо от къщата, където го бяха задържали за малко през вчерашния ден, заяви министърът на сигурността Алфонсо Дурасо, който посочи, че решението е било взето, с цел да бъдат предпазени хората, съобщи Ройтерс.

Това изявление на Дурасо беше предшествано от друго, в което не ставаше ясно дали упрекнатият за наркотрафик Овидио Гусман още е арестуван, след многочасова яростна престрелка в северния мексикански град Кулиакан.

Най-малко девет души са потърпевши при конфликтите сред силите за сигурност и членове на наркокартела " Синалоа ", заяви в. " Миленио " като се базира на ръководителя на районното министерство на опазването на здравето Ефрен Енсинас.

Сред ранените има шестима чиновници на силите за сигурност. Губернаторът на щата Синалоа Кирино Ордас заяви в Туитър, че сега в Кулиакан " се възвръща спокойствието ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Смята се, че Овидио Гусман е авторитетна фигура в картела " Синалоа ". Съединени американски щати го упрекват в незаконен сговор за разпространяване на кокаин, метамфетамини и марихуана.

На оповестени в интернет видеозаписи се вижда, че бойци от националната армия и бойци са изправени против цивилни, евентуално членове на картела " Синалоа ", въоръжени с картечници и автоматизирани пушки.

Местната медия " Риодосе " заяви през вчерашния ден, че тежко въоръжени мъже стрелят от камиони в центъра на Кулиакан, съобщи Асошиейтед прес. Някои от стрелците употребявали снайпери. Входовете на града били блокирани от силите за сигурност със запалени коли.

Възползвайки се от уличните боеве, 20 наказани, излежаващи присъди в пандиза " Агуаруто " в Кулиакан, са съумели да избягат, съобщи телевизионният канал " Телевиса ".

През януари 2017 година Гусман беше екстрадиран в Съединени американски щати от Мексико по искане на американските управляващи. През февруари тази година той беше приет за отговорен по всички повдигнати му обвинявания. В средата на юли Гусман беше наказан на пожизнен затвор и санкция от 12,6 милиарда $.

Смятан за най-могъщия наркотрафикант в света, за 25 години Гусман е изпратил в Съединени американски щати минимум 1 200 тона кокаин. Въпреки осъждането му, неговата незаконна организация продължава да изпраща по-голямата част от дрогата, която влиза в Съединени американски щати, съобщи Франс прес.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР