Мексикански прокурори съобщиха, че полицията е открила 300 килограма таблетки

...
Мексикански прокурори съобщиха, че полицията е открила 300 килограма таблетки
Коментари Харесай

300 кила фентанил откриха в кокосови орехи

Мексикански прокурори оповестиха, че полицията е разкрила 300 кг таблетки фентанил, укрити в кокосови орехи, съобщи Асошиейтед прес. Наркотикът бил в камион, който пътувал по автомагистрала в северния граничен щат Сонора.

Прокуратурата сподели още, че камионът бил засечен в четвъртък на път, който върви по продължение на Калифорнийския залив, прочут още като Море на Кортес.



Снимки от полицейската интервенция демонстрират, че кокосовите черупки са били разграничени на две и по-късно събрани, като във вътрешността им е сложено найлоново пликче с таблетки. Пътят, по който се движел камионът, водел към граничния град Сонойта. Срещу него, от американската страна на границата, е град Люквил в щата Аризона.



Мексико създава по-голямата част от фентанила, който влиза в Съединени американски щати, употребявайки химически прекурсори, импортирани от Китай и други места.

Фентанилът е причина за десетки хиляди смъртни случаи от свръхдоза годишно в Съединени американски щати. Той е извънредно мощен синтетичен опиоид и се пресова на таблетки, направени по този начин, че да наподобяват на ксанакс, оксикодон или перкосет.

Много хора, които вземат фентанил, не си дават сметка какъв опиат тъкмо одобряват.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР