Мекотелите не са истински, а плетени и става дума за

...
Мекотелите не са истински, а плетени и става дума за
Коментари Харесай

Октоподи помагат на бебета в Австралия

Мекотелите не са същински, а плетени и става дума за прибързано родени деца. Идеята не е нова, само че става все по-популярна в страната.

Те са напълно дребни и нежни, в множеството случи в кувьоз. Заради преждевременното раждане са лишени от прегръдките на родителите си. И тук на помощ идват... плетените октоподи.

Няма научни доказателства, че плетените мекотели оказват помощ на бебетата. Една от главните им задания е да държат заети ръчичките на детето, с цел да не може то с придвижванията си да пречи животоподдържащата инсталация. През 2013 година, в Дания, майка на недоносено бебе вижда, че когато поставя до детето си плетената играчка дишането му става по-равномерно, възстановява се сърдечният темп. И някъде там се ражда концепцията за плетивата. Болниците в Тирол са отправили апел за събиране на октоподи и резултатът е налице. В този клуб по плетиво са щастливи, че могат да оказват помощ.

Тук плетат и дрешки за недоносени бебета. Всеки искащ може да се включи в акцията на лечебните заведения в Тирол. Стига, несъмнено, да е спазил условията за октоподите. Освен типът прежда и ярките цветове, е значимо пипалата им да не са по-дълги от 20 см.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР