Мекичките от край време са една от най-вкусните рецепти, които

...
Мекичките от край време са една от най-вкусните рецепти, които
Коментари Харесай

Най-пухкавите и вкусни мекички, които не попиват олио при пържене. Вижте рецептата!

Мекичките от край време са една от най-вкусните предписания, които всеки похапва с приятност. Често обаче се въздържаме от потреблението им, защото мазнината, която попиват по време на пържене, не въздейства позитивно на фигурата ни.

Днес ще ви споделим рецепта за едни необикновено вкусни мекички, които са въздушни и пухкави като облачета, а щом отхапем от тях – те се топят в устата ни. Истинско самодоволство!

Ще вмъкнем, че се подготвят в действителност елементарно и не е нужно да чакате тестото да шупва. От вас се изисква само предпочитание и половин час, в който да сътворите една страхотна закуска за цялото си семейство.

Най-вкусните мекици, които всеки би трябвало да опита

Необходими съставки:

• 520 г брашно

• 200 г кисело мляко

• 200 мл. мляко

• ½ кубче прясна квас (20 г)

• 1 чаена лъжичка сол

• 1 чаена лъжичка захар

• олио

Приготвяне:

Започнете с разтварянето на маята в прясното мляко. То би трябвало да е топло, само че не и горещо. Натрошете маята, прибавете захарта и оставете за 10 минути, в които да се задейства.
 Мекици без квас! И не поемат доста олио! Мекици без квас! И не поемат доста олио!
Мекиците са емблематични за българската кухня, които за жалост в последно време малко са позабравени. Все още можете да ги срещнете на баз...

Вземете си комфортна купа, в която да изсипете брашното, солта, киселото мляко и задействаната квас. Започнете да месите, като последователно добавяте от брашното, тъй че самото тесто да стане меко, само че никога да не е лепкаво.

Разточете тестото и го нарежете на форми, каквито желаете. И идва ред на пърженето. Използвайте бездънен тиган, в който да излеете олио към 1 см. Загрейте го и започнете със значителната част, а точно пърженето на тестените вкусотийки.

Не е нужно готовите към този момент мекички да бъдат сервирани в паница, покрита с хартия, защото самото тесто не всмуква мазнината.

Опитайте да ги приготвите и да зарадвате всички вкъщи с тази висша приятност, която се топи в устата.

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР