Meждyнapoднaтa peйтингoвa aгeнция Standard & Poor`s повиши дългосрочния и краткосрочния

...
Meждyнapoднaтa peйтингoвa aгeнция Standard & Poor`s повиши дългосрочния и краткосрочния
Коментари Харесай

Standard & Poor's повиши кредитния рейтинг на България, Борисов е доволен

Meждyнapoднaтa peйтингoвa aгeнция Standard & Poor`s увеличи дълготрайния и краткосрочния кредитен рейтинг на България с позитивна вероятност, оповестиха от Министерството на финансите.

Повишението е вследствие на устойчивото развиване на стопанската система на България , без струпване на макроикономически несъответствия. Фискалните и външните салда са мощни, а напредъкът по присъединението на България към Механизма на валутния курс II е постоянен.

Според рейтинговата организация страната ни е изпълнила своите задължения по Плана за деяние за присъединение към валутно-курсовия механизъм ERM II и Банковия съюз, само че също по този начин Standard & Poor`s отбелязва, че окончателното решение за това не е напълно под неин надзор.
 65% от жителите в еврозоната имат вяра в изгодите за страната си от еврото
65% от жителите в еврозоната имат вяра в изгодите за страната си от еврото

Евробарометър: Осезаемите изгоди са конкурентни пазари и по-висок витален стандарт

Анализаторите чакат, че прогресивно укрепващата фискална и външна позиция на България ще продължи , като страната ще се развива стабилно в условия на по-слаба външна икономическа среда.

В обществената мрежа Фейсбук министър-председателя Бойко Борисов дефинира покачвания кредитен рейтинг на България като " следващата добра експертна оценка за политиките , които организираме в сферите на стопанската система и финансите ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР