Междувременно вирусът стигна и Балканите. Вече има първи потвърдени случаи

...
Междувременно вирусът стигна и Балканите. Вече има първи потвърдени случаи
Коментари Харесай

Коронавирусът стигна Балканите

Междувременно вирусът стигна и Балканите. Вече има първи доказани случаи в Гърция и Северна Македония. Румъния също удостовери първи случай на ковид в страната, предава Ройтерс. Мъж от южния румънски град Горж е дал позитивна проба за вируса.

„ Мъжът е бил в пряк контакт с италиански жител, който е пътувал до Румъния по-рано този месец ", сподели румънският здравен министър Виктор Костаче.

" Той е в положително общо положение и ще бъде трансфериран в инфекциозна болница в Букурещ. Всички членове на неговото семейство са дали негативен резултат за вируса ", добави КостачеНай-сериозна остава обстановката в Италия. Заразените към този момент станаха към 400.В момента коронавирусът се популяризира по-бързо по света, в сравнение с в Китай, откъдето стартира всичко, съобщиава Световната здравна организация.

Първи случай на болест с ковид от новия вид беше регистриран в Дания. По данни на локалните медии, заболелият се е върнал от отмора в Италия. Мъжът е на домашно лекуване под карантина.В Съединените щати, пък, Доналд Тръмп разгласи, че опасността от вируса се преувеличава и рискът за американците остава доста невисок.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР