Междувременно израелският парламент в четвъртък одобри извънредното правителство на единството

...
Междувременно израелският парламент в четвъртък одобри извънредното правителство на единството
Коментари Харесай

Израел нареди евакуация на повече от 1 млн. души от Газа frognews.bg

Междувременно израелският парламент в четвъртък утвърди изключителното държавно управление на единството на премиера Бенямин Нетаняху, образувано главно, с цел да води войната с Хамас в Газа.

 

Правителството, утвърдено след съботната офанзива от войнстващата ислямистка формация " Хамас " с, която ръководи линията Газа, стопира естествените политически правила по време на една от най-сериозните рецесии в историята на Израел.

 

" Това е война за нашия дом, тя би трябвало да приключи с едно нещо - с цялостна победа и смазване и елиминиране на Хамас ", сподели Нетаняху пред Народното събрание. Той определи 7 октомври като " най-ужасния ден за евреите след Холокоста ".

 

Съгласно съглашението някогашният министър на отбраната Бени Ганц и членовете на неговата дребна центристка партия ще се присъединят към обединението на Нетаняху. Припомня се, че това е едно от най-десните държавни управления в историята на Израел, на което самият Ганц преди този момент яростно се противопоставяше.

 

Повече от 1200 израелци бяха убити при офанзивата и повече от 100 бяха завлечени в плен в Газа с ужасяващи подиуми, които последователно изплуваха от разказите на оживелите и записите от мобилни телефони.

 

Припомняме, че политическият пейзаж на Израел беше горчиво разграничен от месеци поради горещо оспорвания напън от страна на държавното управление на Нетаняху да преразгледа правосъдната система, което вби чеп сред религиозните националистически поддръжници на премиера и по-либералните, всемирски израелци.

 

" Ще действаме, врагът ще чуе ", сподели Ганц в Народното събрание, откакто постави клетва.

 

Лидерът на най-голямата опозиционна партия в Народното събрание, бившият министър председател Яир Лапид, отхвърли да се причисли към правителството на единството, което включва крайнодесни, измежду които министърът на сигурността Итамар Бен-Гвир.

 

" Нетаняху и Бен Гвир не са хората, които ще възстановят разрушеното доверие на израелския народ в тяхното държавно управление ", сподели Лапид в телевизионно послание. Той обаче сподели, че партията му няма да се опълчи на държавното управление и ще предложи поддръжката си по време на рецесията със сигурността.

 

Въпреки че беше съществено разчитане на неуспехите на разузнаването и военните, които разрешиха на стотици въоръжени мъже от Хамас да пробият комплицираната защитна преграда към Газа, както държавното управление, по този начин и командирите на армията споделиха, че следствията ще дойдат по-късно.

" Израелските отбранителни сили са виновни за отбраната на страната и нейните жители и в събота сутринта в региона към Газа ние не се справихме с това, сподели генерал-лейтенант Херци Халеви. Ще научим, ще проучим, само че в този момент е време за война. "
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР