Междуведомствената работна група за оценка на предложенията за придобиване на

...
Междуведомствената работна група за оценка на предложенията за придобиване на
Коментари Харесай

Отвориха офертите за фрегатите

Междуведомствената работна група за оценка на предложенията за придобиване на два модулни многофункционални патрулни кораба за Военноморските сили(ВМС) стартира своята работа през днешния ден, 22 април, с обществено отваряне на офертите, което се състоя в зала „ Тържествена “ на Министерството на защитата.

На отварянето участваха представители на трите компаниите, които са подали предложения - „ Fr. Lurssen Werft GmbH & Co.KG “ (Германия), „ МТГ – Делфин “ (България) и „ FINCANTIERI “ (Италия), както и членовете на работната група, представители на управлението на Министерството на защитата и медии.

„ Проектът за придобиване на два многофункционални патрулни кораби е един от трите съществени капиталови плана на Министерството на защитата. Целта е посредством придобиването им да ce извършва необятен набор от задания по гарантиране на морския суверенитет на българската страна и отбрана на нейните национални ползи в морските пространства, както и подмяна на остарели бойни кораби от състава на Военноморски сили, които не подлежат на рационализация “. Това сподели заместник-министърът на защитата Анатолий Величков.

Способностите, които ще придобият Военноморските сили посредством реализацията на този план, са битка с надводен, подводен и въздушен съперник, надзор на корабоплаването, битка с асиметрични закани и качества за електронна битка. Обхватът на плана включва пет посоки - придобиване на корабите, придобиване на ЗИП-комплект и аварийни елементи, образование на екипажите, интегрирана логистична поддръжка и индустриално съдействие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР