Междуведомствената комисия за бедствия и аварии към МВР има средства,

...
Междуведомствената комисия за бедствия и аварии към МВР има средства,
Коментари Харесай

Калин Стоянов: Комисията за бедствия и аварии има средства за община Царево

Междуведомствената комисия за бедствия и повреди към Министерство на вътрешните работи има средства, с цел да помогне на община Царево и останалите наводнението потопа по Южното Черноморие общини. В това увери вътрешният министър Калин Стоянов пред публицисти, откакто взе участие в формалния празник на пожарната.

Средствата в комисията са от порядъка на 67 млн. лева с помощта на в допълнение отпуснатите 50 млн. лева по бюджета на Министерство на вътрешните работи за 2023 година Стоянов подсети, че в началото годишно имало отпуснати 80 млн. лева за междуведомствената комисия, като от тях служебното държавно управление похарчило 67 млн. лева и останали към 17 млн. лева Поради разбирането на министъра на финансите и Министерски съвет били отпуснати още 50 млн. лева Така сега комисията разполага с 67 млн. лева, с които ще се покрият потърпевшите общини - Берковица, Монтана, Враца, Софийска област и Южното Черноморие.

Изчаква се и документите от община Царево, която ще бъде съгласувана с регионалния шеф на Бургас. Министерство на вътрешните работи ще се опита оптимално бързо да отговори на потребностите на община Царево. Със средствата от междуведомствената комисия ще бъдат поправени разрушените мостове, разрушени пътища и компрометираната стена на един от язовирите до Царево.

Стоянов посочи, че не е правил среща с Асоциация на застрахователите по отношение на попадналите коли в морето.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР