Междусъседски войни. Съседи се наводняват един друг или във входа

...
Междусъседски войни. Съседи се наводняват един друг или във входа
Коментари Харесай

Как Вашата сграда да влезе в 21 век?

Междусъседски войни. Съседи се наводняват един различен или във входа не се чисти постоянно. Отказват да заплащат месечни такси за поддръжка. Общите събрания на входа се трансформират в тежки разногласия и за това са все по-редки. Асансьорът отново не работи. Звучи ли Ви познато? Да живееш в блок има своите прерогативи, само че и дефекти, тъй като постоянно междусъседските връзки се трансформират в задължение. Буфери няма, тъй като съседът или бие отбой и не взима отношение, или не е на Ваша страна, тъй като паркирате на " неговото " мястото зад блока.

Тази блага родна картина е действителност във всеки град у нас, най-много тъй като е с дългогодишни обичаи и липса на общи правила на прилагане в етажната благосъстоятелност. В Европа и Америка да вземем за пример, сходни обстановки, изброени нагоре, са безусловно неприемливи. Закупувайки апартамент в дадена постройка, притежателят авансово се съгласява за всеки дребен подробност в разпоредбите за прилагане на общи елементи и на личното си жилище, както и с таксите, които дължи за поддръжка на етажната благосъстоятелност. Съществуват здания, в които пушенето е неразрешено, даже и на терасата на личния Ви парцел. За причиняване на наводняване или друга вреда в прилежащ парцел, незабавно ще Ви бъдат предявени искания за възобновяване на сумата, нужна за ремонт. Разбира се, съгласно нашата народопсихология, сходни образци са прекаленост, само че бихме могли да отправим взор в положителните практики или по какъв начин постройката ни бързичко да се окомплектова и да влезе в актуалното хилядолетие. Оставете предразсъдъците и прочетете стъпките по-долу.
Проблем 1 - казусът с изравнителните сметки за отопление.
Сезонът е удобен за този междусъседски проблем. Кой какъв брой употребява? Кой какъв брой заплаща? Дали се краде? Ако не пуснат отчетника ще има корекции.

Решението: отдалечени уреди и водомери и месечни сметки. Монтирайки за топла вода и по радиаторите, които към този момент са наложителни по закон, то етажната благосъстоятелност, в която живеете, доста елементарно може да се премине към месечен отдалечен доклад без изравнителни сметки. Условията са да вземете решение със съседите си за месечно систематизиране, всички уреди в етажната благосъстоятелност да са на един снабдител и да са отдалечени. Това прави постройката подготвена за новите условия в законодателството, а вас по-спокойни. Не чакате отчетници, плащате всеки месец, каквото сте потребили, без прогнози и изненади в изравнителните сметки през лятото. С новите отдалечени технологии като пък, отчетниците даже не идват до входа. Данните от се придвижват криптирани и разкодирането им се прави в центъра за обработка на данни на .
Проблем 2 - битови проблеми във входа с непорочност, поправки, събиране на такси и други.
Решението: Много постоянно домоуправителят се трансформира в " момче за всичко ". Или съседи отхвърлят да си заплащат. Или мъчно се намират компании, които да създадат незабавни и неотложни поправки. А когато на дневен ред излязат и нови законови условия за етажната благосъстоятелност като правене на механически паспорти за здания, което е обвързвано с добави разноски, то задачата става почни невъзможна. Има . За всички действия или " на парче ", при потребност на домоуправителя. " " поема уговорките, с които Вие не желаете или нямате време да се занимавате. За да стане постройката по-чиста, подредена и съседите да не се карат между тях, а да адресират недоволството си към трети индивид.

За решаването на тези или производни проблеми във Вашата постройка, свържете се с нас на
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР