Депутатът от Възраждане“ Цончо Ганев изрази позиция от името на

...
Депутатът от Възраждане“ Цончо Ганев изрази позиция от името на
Коментари Харесай

„Възраждане“ поиска референдум за излизане от НАТО: България ще бъде от страните ударени от Русия

Депутатът от „ Възраждане “ Цончо Ганев изрази позиция от името на парламентарната група на партията, че страната ни не трябва да бъде член на НАТО, защото това не е защитителен блок, а боен съюз, който сега „ взе участие в профилирана военна интервенция “ в Украйна против Русия.

 

По този мотив Ганев изиска да бъде проведен референдум, на който българските жители да вземат решение дали България да напусне Организацията на Северноатлантическия контракт.

 

По думите му войната наближава своята развръзка, тъй като Украйна „ губи от ден на ден територии “ и е въпрос на време Русия да завоюва спора.

 

По време на изказването си от парламентарната естрада Ганев заяви, че повече от четири години във Варна има Команден център на НАТО, което трансформира страната ни в цел на съветски удар.

 

Народният показал изиска също по този начин служебният министър-председател Димитър Главчев да запознае Народното събрание с българската позиция, която ще бъде изразена на Срещата на върха на НАТО идващият месец във Вашингтон.

 

Вярно е, че външната политика се дефинира от Министерски съвет, само че ние сме парламентарна република и имаме право да знаем каква ще е външната политика на България. Изпратили сме писмо до премиера, с цел да ни каже каква ще е позицията на България по време на Срещата на върха на НАТО, съобщи от трибуната Цончо Ганев.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР