Международното летище в Сан Франциско забранява употребата на пластмасови бутилки

...
Международното летище в Сан Франциско забранява употребата на пластмасови бутилки
Коментари Харесай

Край на пластмасовите бутилки преди полети от Сан Франциско

Международното летище в Сан Франциско не разрешава използването на пластмасови бутилки за еднократна приложимост, оповестиха интернационалните медии. Пътниците ще бъдат принудени да купуват бутилки за многократна приложимост, в случай че към този момент не носят свои, предава Българска национална телевизия.

Забраната влиза в действие на 20 август. Тя е част от проектите на летището да изхвърля по-малко отпадък, който отива в сметища, да ограничи въглеродните излъчвания и да се приближи към задачата да стане енергийно неутрално.

" Ние сме първото летище, което вкарва такава мярка. Ще бъдем измежду водачите в самодейностите за резистентност ", споделя представителят на летището Дъг Якел.

Забраната не е в действие единствено за пасажерите, само че и за заведенията за хранене, кафенетата и автоматите за храни и питиета. Тя не се отнася за самолетите, които кацат на летището.

Пасажерите ще могат да изпълнят стъклени или железни бутилки от специфични " станции за хидратация ", на които ще се предлага филтрирана вода.

Летища в Дубай и Индия оповестиха планове за сходна възбрана, само че към момента не са я въвели.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР