Международното икономическо напрежение оказва влияние върху очакванията на предприятията. ©

...
Международното икономическо напрежение оказва влияние върху очакванията на предприятията. ©
Коментари Харесай

Бизнесът в еврозоната понижава очакванията си за растеж заради търговските войни

Международното икономическо напрежение оказва въздействие върху упованията на предприятията.

© Kai Pfaffenbach Още по тематиката
Донеси ми главата на регулаторa

Политически игри и корпоративно лобиране трансфораха банкрута на " Олимпик " в скандал и доведоха до оставка на Ралица Агайн от КФН
23 авг 2018
Европейската стопанска система пораства по-бавно, само че по-добре от предстоящото

Брутният вътрешен артикул е повишен на годишна и месечна база надлежно с 2.2% и 0.4%
14 авг 2018
Гърция би трябвало да се придържа към промените или рискува да загуби вложения

Атина се приготвя да оперира без помощи от интернационалните кредитори след края на избавителната стратегия
2 авг 2018
ЕЦБ чака по-добри данни за положението на стопанската система на еврозоната

Те са значими, защото ще покажат дали прекратяването на програмата за изкупуване на облигации е била верен ход
25 юли 2018 Бизнес упованията в индустриалния бранш на Еврозоната са се намалили през август, демонстрира прелиминарен обзор на Индексът на мениджърските поръчки, оповестява Financial Times. Опасенията от комерсиална война са повлияли упованията за напредък на производството.

Индексът за еврозоната (PMI), съставян ежемесечно от IHS Markit, демонстрира закъснение в бранша по линия на заетостта, цените и настоящата активност, въпреки " те да остават високи ". Очакванията на фирмите за развиването на стопанската система и бизнеса им в еврозоната са се по намалили до най-ниското си равнище за последните две години, като в индустриалния бранш това е изключително видимо, демонстрира отчет на анализаторския институт. Съвкупният показател, който регистрира упованията във всички браншове на стопанската система пада до 54.6 през август от 55.1 през юли, което е втората му най-ниска стойност от януари 2017 година насам. Индексът изостана доста и от прогнозите на анализаторите, които чакаха той да доближи 55, демонстрира анкета на Thomson Reuters.

Предварителните данни на изследването са основани върху 85% от отговорите на интервюираните и след това могат да бъдат ревизирани, само че нормално дават резултати с минимално отклоняване от действителните.

Очакванията

" Анализът на предишните данни демонстрира, че търсенето би трябвало да се увеличи, с цел да се поддържа настоящото произвеждане и растеж на заетостта през идващите месеци. И въпреки всичко рисковете наподобяват наклонени в посока надолу. ", разяснява Крис Уилямсън, старши икономист към IHS Markit. " Ескалирането на политическите паники, покачващите се цени и скорошното закъснение на растежа на поръчките във всички браншове на стопанската система способстваха за най-мрачните прогнози от близо две години. В индустриалния бранш оптимизмът е понижен до най-ниското си равнище от близо три години поради опасенията от комерсиалната война ", прибавя още Уилямсън. От института също по този начин обясниха, че стопанската система на еврозоната ще бъде принудена да разчита на по-високи темпове на напредък в бранша на услугите за стимулирането на икономическия си напредък до края на годината.

Бъдещите упования за бизнес интензивност като цяло са спаднали до 23-месечно дъно, до 34-месечно дъно в производството и 21-месечно дъно в бранша на услугите.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР