Международното финансово списание Global Finance обяви УниКредит Булбанк за най-добра

...
Международното финансово списание Global Finance обяви УниКредит Булбанк за най-добра
Коментари Харесай

УниКредит Булбанк е най-добрата дигитална банка в България

Международното финансово списание Global Finance разгласи УниКредит Булбанк за най-хубава цифрова банка за 2021 година. Победителите в класацията са оценени от жури, водачи в цифровите услуги, технологии и аутсорсинг системи, а финалистите са избрани от редакторите на Global Financial. Критериите за избор на „ Най-добра цифрова банка “ включват оценка на тактика за привличане и цифрово обслужване на клиенти, растеж на потребителите на цифровите канали, полза на услугите за клиентите, дизайн и функционалност на каналите.   

С световната пандемия хората се принудиха да реализират своите персонални и служебни банкови интервенции през своите телефони, таблети и компютри, а цифровото банкиране закупи значение и разпространяване оттатък всичко, което е било “ , разяснява Джоузеф Джарапуто, издател и публицистичен шеф на Global Finance. „ Банките бяга принудени да отговорят на този фрапантно изменен пейзаж и тези, които се оправиха с това предизвикателство по-успешно бяха наградени като „ Най-добрите цифрови банки 2021 “ от Global Finance ”, добавя той.

„ В УниКредит Булбанк не стопираме да влагаме старания в посока все по-гъвкаво и отдалечено обслужване на банковите артикули. Нашите клиенти могат да ръководят напълно онлайн своите разплащателни сметки и да подписват онлайн контракти за потребителски заеми. През 2021 година, предложихме и изцяло освежен дизайн на мобилното ни приложение Булбанк Мобайл. А единствено за година, успяхме да разтеглим още повече обсега на отдалеченото ни обслужване и към този момент над 90% от услугите, предлагани във филиал на банката за физически лица, могат да бъдат осъществени само с позвъняване по телефона. В резултат на поредните ни дейности и тактика за дигитализиране на банковите процеси, отчитаме и забележителен растеж в желанията на нашите клиенти към онлайн услугите “, разяснява Борислав Генов, шеф „ Банкиране на дребно “ на УниКредит Булбанк. „ Международната оценка на журито, както и нарасналият потребителски интерес към цифровите ни канали, ни стимулира да развиваме и внедряваме най-новите трендове, осигуряващи улеснение и сигурност на услугите, с което да продължим да бъдем и водещият избор за цифрова банка “, добавя той

През 2021 година УниКредит Булбанк регистрира растеж на дейните консуматори на мобилното банкиране с близо 30% по отношение на началото на 2020г., което води и до 50% растеж в броя на преводите, направени от клиенти на банката през приложението за мобилно банкиране по отношение на същия интервал. Чрез приложението за онлайн банкиране на УниКредит Булбанк, клиентите получават достъп до най-предпочитаните банкови услуги и артикули. Потребителите могат да разполагат напълно онлайн и със своите разплащателна сметка за физически лица, както и да генерират съобщение за IBAN. Софтуерен М-Токен, интегриран в мобилното приложение Булбанк Мобайл, подсигурява и високата сигурност на разплащанията през Булбанк Онлайн.

Иновативните и  цифрови услугите и продуктите, еластичност и опростяване на банковите процеси и устременост към клиентите и тяхната задоволеност са водещи цели за банката и дават трайна поръчка за все по-успешно развиване и одобряване на лидерските позиции в цифровото банкиране.  
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР