Международно военноморско учение “Нусрет - 2023 ще се проведе в

...
Международно военноморско учение “Нусрет - 2023 ще се проведе в
Коментари Харесай

Световен дневен ред - декември 2023

Международно военноморско обучение “Нусрет - 2023 ” ще се организира в първите дни на декември в северозападния турски окръг Чанаккале под семейството на турските военноморски сили.

Основна задача на маневрите ще е битката против мини.

Турските Военноморски сили оповестиха на уеб страницата си, че ученията ще продължат до 6 декември. В тях вземат участие детайли от командването на военноморските и военновъздушните сили и командването на бреговата защита от общо 15 другарски и съюзнически страни, а по този начин също и от Постоянната група на НАТО за противоминни мерки-2 (SNMCMG-2).

Ще се организира образование по обмисляне, осъществяване и оценка на битката против мините, както и за възстановяване на оперативната съгласуемост на участниците от разнообразни страни.

Освен в Чанаккале маневри ще се проведат и в Сароския залив.

Като наблюдаващи в ученията ще вземат участие и елементи от България, Азербайджан, Бахрейн, Бразилия, Република Корея, Филипините, Кувейт, Малайзия, Пакистан и Оман.

В моретата на Турция са открити над 200 мини от Първата международна война. Поради това, че са престояли повече от 100 години в дълбоки води, те са изгубили капацитета си да бъдат механически рискови.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР