Международно състезание по видеоигри ще се проведе за пръв път

...
Международно състезание по видеоигри ще се проведе за пръв път
Коментари Харесай

Шестдневен фестивал ще посрещне любителите на видеоигри наесен в Пловдив

Международно съревнование по видеоигри ще се организира за пръв път тази есен в Пловдив, в границите на Международния техничекси панаир, който стартира на 25 септември. Състезанието е част от шестдневния фестивал на видеоигрите Let`s Play и ще показва капацитета на виртуалната действителност за бизнес, занимания и образование.

В конкуренцията ще се включат състезатели от разнообразни балкански страни, а дуелите им ще бъдат предавани онлайн от съвременно телевизионно студио.

Фестивалът Let`s Play ще показа новости от света на видео игрите и модерните технологии, а посетителите ще могат да тестват богат подбор от видео игри, да се състезават за награди между тях или против свои любимци експерти. Демонстрации с виртуални очила и шофьорски симулатори са част от атракциите в програмата на фестивала.

Гейминг промишлеността към този момент образува пазар с размер над 90 милиарда $ в международен мащаб и още 252 млн. $ в бизнеса с електронни спортове. Тяхната публика надвиши 225 милиона души, оповестяват уредниците. Състезанията съперничат на най-големите музикални и спортни прояви, а в YouTube геймингът събира повече гледания от новините, филмите и просветителните материали, взети дружно, сочи статистиката.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР