Международният валутен фонд (МВФ) съобщи, че не e постигнал споразумение

...
Международният валутен фонд (МВФ) съобщи, че не e постигнал споразумение
Коментари Харесай

Помощта за Шри Ланка може да се забави, след като преглед на МВФ установи потенциален недостиг на приходи

Международният валутен фонд (МВФ) заяви, че не e постигнал съглашение на равнище личен състав със Шри Ланка при първия си обзор на финансите на страната поради евентуален недостиг в генерирането на държавни доходи. Прегледът се прави в границите на проектите за разпределяне на избавителен пакет от 2,9 милиарда $ за Шри Ланка, съобщи Ройтерс,цитирани от Българска телеграфна агенция.

Говорейки след двуседмично посещаване в южноазиатската страна, ръководителят на делегацията на МВФ Петер Бройер съобщи, че вторият транш от към 330 милиона $ по програмата за Шри Ланка ще бъде провиснал едвам откакто МВФ реализира съглашение на равнище личен състав със страната. Засега няма закрепен график по кое време това би се случило.

" Шри Ланка реализира окуражителен прогрес в използването на сложни, само че доста нужни промени. Тези старания дават плодове, защото стопанската система демонстрира неуверени признаци на стабилизиране ", се споделя в изказване на фонда.

" Екипът ще продължи полемиките си в подтекста на първия обзор за реализиране на съглашение на равнище личен състав в близко бъдеще ", прибавят от МВФ.

Делегацията на МВФ заяви още, че макар първите признаци на стабилизация, цялостното икономическо възобновяване към момента не е обезпечено и импулсът на растежа остава слаб.

През последните шест месеца инфлацията в Шри Ланка спадна, като през септември доближи 1,3 на 100 на годишна база. Същевременно локалната валута нарастна с към 12 %, а валутните запаси на страната се усъвършенстваха.

Въпреки че активизирането на доходи се е подобрило спрямо предходната година, МВФ предизвести, че се чака до края на годината приходите в бюджета на Шри Ланка да бъдат с близо 15 % под първичните прогнози.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР