Международният валутен фонд (МВФ) обяви във вторник, че неговият Изпълнителен

...
Международният валутен фонд (МВФ) обяви във вторник, че неговият Изпълнителен
Коментари Харесай

МВФ прие оставката на Кристин Лагард


Международният валутен фонд (МВФ) разгласи във вторник, че неговият Изпълнителен съвет е приел оставката на ръководещия шеф Кристин Лагард. Оставка влиза дейно в действие от 12 септември, съобщи БНР.

МВФ удостовери, че Дейвид Липтън ще работи като изпълнителен шеф, до момента в който бъде открито непрекъснато решение. " Изпълнителният съвет на МВФ ще инициира неотложно процеса по желание на идващия ръководещ шеф и ще заяви за това навреме ", се споделя в изказването на основаната във Вашингтон интернационална организация.

По-рано този месец Лагард краткотрайно суспендира отговорностите си в МВФ, откакто беше номинирана за правоприемник на Марио Драги като президент на Европейската централна банка (ЕЦБ).

Днес тя съобщи, че ще се отдръпна публично от длъжността си през септември и уточни, че оповестеният по-рано " отвод " от нейните отговорности ще остане в действие, до момента в който тя публично не се отдръпна.

" С оглед на по-голяма изясненост по отношение на процеса на моята кандидатура за ръководител на ЕЦБ и времето, което ще отнеме, аз взех това решение в най-хубав интерес за МВФ, защото по този метод ще се форсира процеса на асортимент на моя правоприемник ", уточни госпожа Лагард.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР