Международният валутен фонд (МВФ) обяви снощи, че скоро ще реши

...
Международният валутен фонд (МВФ) обяви снощи, че скоро ще реши
Коментари Харесай

МВФ обяви, че скоро ще реши дали Кристалина Георгиева ще запази поста си

Международният валутен фонд (МВФ) разгласи нощес, че скоро ще реши дали ръководещият шеф Кристалина Георгиева ще резервира поста си.

След съвещание, завършило тази нощ българско време, изпълнителният ръб на фонда заяви, че е постигнал забележителен прогрес по случая, само че и договореност да се изискат повече детайлности, с цел да може бързо да завърши с разискването на въпроса.

Георгиева е упрекната, че е манипулирала данни в интерес на Китай, до момента в който е управлявала Световната банка, само че тя отхвърля виновност.

Междувременно стана ясно, че някои европейски държавни управления са я подкрепили.
Според източник на организация Ройтерс от френското финансово министерство Париж е възнамерявал да изрази поддръжка за българката, различен източник е показал, че от Англия, Германия и Италия също се очаквала позиция в нейна изгода.

Георгиева към този момент получи поддръжка от африкански финансови министри.

Досега от финансовото министерство на Съединени американски щати, които са авторитетна страна в МВФ, са заявявали, че упорстват за изцяло и почтено разглеждане на всички обстоятелства.

Заседанието на Изпълнителния ръб на МВФ продължи часове в петък при закрити врата. Бордът се събра да разиска информацията, че до момента в който е била основен изпълнителен шеф на Световната банка, Георгиева е оказвала напън върху чиновници на институцията, с цел да бъдат изменени данни по удобен за Китай метод.

В изказване до борда Георгиева изрично е отрекла обвиняванията.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР