Международният валутен фонд (МВФ) няма да отпусне транш на Украйна

...
Международният валутен фонд (МВФ) няма да отпусне транш на Украйна
Коментари Харесай

МВФ отказа спешен кредит на Украйна

Международният валутен фонд (МВФ) няма да отпусне транш на Украйна в границите на програмата за незабавна финансова помощ. Това разгласи украинският финансов министър Сергей Марченко в ефира на телевизия " 1+1 ".
" Но ще ви кажа отговора на нашите сътрудници от Международния валутен фонд: " Уважаема Украйна, имате стратегия, по тази причина, апелирам, ние сме подготвени да си сътрудничим по тази стратегия. Сега не преглеждаме въпроса за незабавното финансиране за вас ", означи Марченко.
 Украйна ще получи 5 милиарда $ заем oт МВФ поради COVID-19 Украйна ще получи 5 милиарда $ заем oт МВФ поради COVID-19
Изпълнителният съвет на Международния валутен фонд (МВФ) утвърди заем за Украйна в размер на 5 милиарда $ за период от 1,5 години,...
По този метод, добави той, Украйна е получила явен отговор, че би трябвало да работи в границите на актуалната стратегия и да извърши нейните условия. Украинските управляващи се надяват да наберат средства благодарение на инструмент за незабавно финансиране.
Новата стратегия за поддръжка на Украйна, утвърдена от Управителния съвет на МВФ при започване на юни, планува разпределяне на 5 милиарда $ за година и половина. Киев към този момент е получил първия транш от 2,1 милиарда $. Очакваше се, че останалата сума ще бъде преведена на 4 вноски от към 700 млн. $: в края на юни, в края на септември и след два прегледа през 2021 година Както обаче съобщи съветникът на началника на кабинета на президента на Украйна Тимофий Милованов наскоро, нов транш няма да има до края на годината.
Механизмът за бързо финансиране на МВФ е предопределен да дава незабавна помощ на членовете на фонда, като той се употребява за финансова поддръжка в подтекста на пандемията от COVID-19. Както заяви през април ръководещия шеф на МВФ Кристалина Георгиева, повече от 100 страни са кандидатствали за такава поддръжка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР