Международният технически панаир в Пловдив отвори за 74-ти пътИмаме добри

...
Международният технически панаир в Пловдив отвори за 74-ти пътИмаме добри
Коментари Харесай

Международният технически панаир в Пловдив отвори за 74-ти път

Международният механически панаир в Пловдив отвори за 74-ти път
Имаме положителни и не толкоз положителни обичаи, Пловдивският панаир несъмнено е измежду най-хубавите, сподели през днешния ден при откриването на 74-ия Международен механически панаир в Пловдив вицепремиерът Томислав Дончев.

Той напомни още концепциите на държавното управление на Стамболов, подхванало през 1891 година стъпки към праобраза на панаира - Първото българско ревю в Пловдив, а те са проявление на новостите и старания да настигнем по-добрите, съобщи кореспондентът на БГНЕС от града.

Днешните параметри на панаира в Пловдив, който загуби огромна част от своята уникалност, се дължат и на традицията, която притегля всяка година и изложители, и гости.

Мнозина през днешния ден използваха обстоятелството, че е почивен ден и алеите на панаирното градче бяха цялостни. В словото си при откриването Томислав Дончев прикани и за нов стопански модел у нас, който да не разчита на евтината работна ръка и евтините запаси, а да влага във високи технологии и роботизация, тъй че да се усили добавената стойност на продукцията.
 Международният механически панаир в Пловдив отвори за 74-ти път Международният механически панаир в Пловдив отвори за 74-ти път / БГНЕС
Десет профилирани изложения сформират мозайката на тазгодишния механически панаир. Това са „ Акватех “ (за водния сектор), „ Ауто сити Пловдив “ (за автомобили), „ Аутотех “ (за превоз и автосервизно оборудване), „ Елтех “ (за електроника и електротехника), „ Енеко “ (за енергетика и екология), „ Инфотех “ (за осведомителни технологии), „ Машиностроене “, „ Строителство “, „ Робохайтех “ (за роботи и автоматизирани системи), „ Химия “. Има и специфична секция за едра строителна техника. Най- огромни са изложбите „ Машиностроене “ и „ Стройтех “, защото показват доста необятен кръг произведения с приложение и в промишлеността, и в бита. Съществено нарастване на броя на компаниите означават изложбите „ Елтех “ и „ Енеко “ - надлежно с 36% и 23%, а растежът демонстрира ускорено развиване в тези области. През последните години скорост набира и изложбата “Акватех “, тъй като казусът за чистотата на водата става все по-голям за обществото, а тя демонстрира решения за предприятията, за общините и за дома.

Най-голям интерес измежду посетителите провокира автомобилният салон, който предлага няколко министър председатели и нови модели на международни марки, коли за всекидневието, за бизнес, свободно време и спорт, аварийни елементи, гаражно и сервизно съоръжение. С нова лека кола ще си тръгне от Пловдив и късметлията, който взе участие в томболата при входа на панаира. А входът е отворен от 9 до 18 часа, последният ден е събота, тогава вратите се затварят в 14 часа. /БГНЕС
 Международният механически панаир в Пловдив отвори за 74-ти път Международният механически панаир в Пловдив отвори за 74-ти път / БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР