Международният съюз по биатлон (IBU) планира да проведе всички кръгове

...
Международният съюз по биатлон (IBU) планира да проведе всички кръгове
Коментари Харесай

Международният съюз по биатлон планира да проведе всички кръгове от Световната купа през новия сезон

Международният съюз по биатлон (IBU) възнамерява да организира всички кръгове от Световната купа през новия сезон, оповестяват от централата. Първият стадий от Световната купа е плануван от 27 до 29 ноември във Финландия, а в календара има общо девет кръга. Световното състезание е планувано за 9 до 21 февруари 2021 година.

" IBU признава, че това е доста сложен миг за фамилията на биатлона, както и за всички спортове, само че ние работим интензивно, с цел да подсигуряваме оптималния брой надпревари и както постоянно подсигуряваме, че здравето на спортистите и всички заинтригувани страни е с приоритет ", сподели президентът на IBU Оле Далин.

" Ние сме задоволени от създадения проект, който ще разреши на биатлонистите от всички равнища да получат достъп до интернационалните надпревари през идващия сезон.Също по този начин планираме да подкрепим районни надпревари. Развитието на районните надпревари е една от задачите на IBU и ще обмислим дали и по какъв начин това може да се приложи през идващия сезон ", добави той.

Изпълнителният съвет на IBU ще вземе решение на 26 и 27 септември по отношение на нуждата от промени в програмата на Световната купа през ноември и декември. Световното състезание за юноши ще се организира по проект в Австрия от 24 февруари до 7 март 2021 година. Купата на IBU ще бъде анулирана през ноември и декември, като сезонът публично стартира през януари следващата година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР