Международният съд на ООН не разпореди спиране на огъня в

...
Международният съд на ООН не разпореди спиране на огъня в
Коментари Харесай

Съдът на ООН не разпореди спиране на огъня, но поиска Израел да окаже помощ на палестинците

Международният съд на Организация на обединените нации не разпореди прекъсване на огъня в Газа. Магистратите в Хага оповестиха междинно решение като част от следствието против Израел дали в Ивицата Газа се прави геноцид против палестинците.
Прочетете още
Съдът разпореди на Израел да окаже действителна помощ на цивилните и да предотврати опцията те да станат жертва на геноцид. Но когато внесе обвиняванията при започване на годината, Южноафриканската република категорично изиска съдът да разпореди прекъсване на огъня.

Окончателното решение дали дейностите на Израел съставляват геноцид може да отнеме години. На доктрина, отсъжданията на Международния съд на Организация на обединените нации носят наложителен темперамент. Но, на процедура, тежестта им е единствено политическа. Съдът няма по какъв начин да ги наложи и даже да имаше предписание за прекъсване на огъня, Израел можеше да го пренебрегва.

“Съдът счита, че Израел би трябвало неотложно да вземе ефикасни ограничения за даването на съществени услуги и филантропична помощ, от които се нуждаят палестинците в Ивицата Газа. Израел би трябвало действително да предотврати разрушенията и да обезпечи опазването на доказателства за нарушаването на член 2 и член 3 от Женевската спогодба против геноцида ”, съобщи съдията от Международния съд на Организация на обединените нации Джоан Донахю. 

" Обвиненията в геноцид, отправени против Израел, освен са погрешни - те са възмутителни. Свестните хора на всички места би трябвало да го отхвърлят. Нашата война е против терористите от " Хамас ". Не против палестинските цивилни. Ще продължим да подкрепяме филантропичната помощ и да вършим всичко допустимо, да опазим мирното население. Дори когато " Хамас " употребява цивилните като жив щит ", безапелационен е министър председателят на Израел Бенямин Нетаняху.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР