Международният олимпийски комитет отговори на обвиненията на Ша’Кари Ричардсън за

...
Международният олимпийски комитет отговори на обвиненията на Ша’Кари Ричардсън за
Коментари Харесай

МОК нарече случаите на Ша’кари Ричардсън и Камила Валиева „много различни“

Международният олимпийски комитет отговори на обвиняванията на Ша’Кари Ричардсън за расизма, откакто Камила Валиева беше позволена да се състезава на Олимпийските игри след позитивен тест за допинг.

Припомняме ви, че 21-годишната спринтьорка завоюва надпреварата на 100 метра при дамите на олимпийските квалификации по лека атлетика в Съединени американски щати, само че я отстраниха за интервал от един месец от Антидопинговата организация на Съединени американски щати след позитивна проба за марихуана през юли предходната година.

“Можем ли да получим отговор за разликата сред нейното състояние и моето “, запита Ричардсън в “Туитър ”.

Младата спринтьорка още веднъж повдигна тематиката с дискриминирането на чернокожите спортисти, която не може да остане незабелязана. Тя написа още: „ Майка ми умря и аз не мога да тичам, а също по този начин бях в топ 3. Единствената разлика, която виждам, е, че съм чернокожа млада дама. “

Международният олимпийски комитет (МОК) отговари на изказванията на американската лекоатлетка Ша’Кари Ричардсън за двоен стандарт, откакто съветската фигуристка Камила Валиева получи позволение да взе участие на Олимпийските игри след позитивен тест за допинг, написа списание People.

По време на изказването на МОК по случая в сряда, представителят на комитета Марк Адамс сподели, че двата случая не могат да се съпоставят.

„ Всеки обособен случай е доста друг. Ричардсън даде позитивна проба на 19 юни 2021 година, много по-рано от Игрите в Токио “, сподели Адамс. „ Резултатите ѝ излязоха при започване на USADA (Антидопинговата организация на САЩ) да се оправи със случая в точния момент, преди Игрите. Г-ца Ричардсън одобри едномесечен интервал на неизбираемост, който стартира на 28 юни. “

„ Бих споделил, че няма огромна аналогия сред двата случая “, прибавя още той на брифинга.

Освен това Адамс сподели пред кореспонденти, че МОК е фокусиран върху благосъстоянието на Валиева през този „ тежък “ за неямомент, написа списанието.

„ Тя е в центъра на доста спекулации “, сподели Адамс. „ Сигурно е доста мъчно за нея. Ние, несъмнено, поддържаме връзка с тима, нейното богатство е първи приоритет на тима и явно сме доста деликатни към това, само че можем да създадем единствено толкоз, колкото и да ни се желае това да не се случва. “

В понеделник Спортният трибунал (CAS) разгласи, че 15-годишната фигуристка може да взе участие в късата стратегия на надпреварата по пързаляне при дамите във вторник. Участието на Валиева в събитието беше сложено под въпрос, откакто се разбра, че е имала позитивна проба за неразрешеното вещество триметазидин (лекарство за сърце) през декември, написа People.

CAS цитира статута (положението) на Валиева като „ предпазено лице “ (непълнолетно лице) при взимане на решението в сходство със Световния антидопингов кодекс.

Въпреки решението, рускинята да продължи да се състезава, Ричардсън към момента търси отговори на доста въпроси, като написа следващ туит „ Всичко е до кожата “. Ясно се схваща, че младата спортистка е засегната от решението и расисткото съгласно нея държание от страна на комитета.

Тя продължи с още една обява в Туитър: „ Провалих се през декември и светът преди малко знае, само че резултатът ми беше оповестен в границите на една седмица и моето име и гений бяха заклани пред хората “, написа списание People.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР