Международният олимпийски комитет (МОК) забрани на изпълняващия длъжността президент на

...
Международният олимпийски комитет (МОК) забрани на изпълняващия длъжността президент на
Коментари Харесай

МОК забрани на временния президент на световния бокс да посещава младежката Олимпиада

Международният олимпийски комитет (МОК) забрани на изпълняващия длъжността президент на Международната асоциация по бокс (АИБА) Гафур Рахимов да посещава младежките Олимпийски игри в Буенос Айрес, които започват през уикенда, оповестява порталът Inside the games.

Отбелязва се, че генералният шеф на МОК Кристоф де Кепер е изпратил писмо до всички национални асоциации, които са членове на АИБА, че Рахимов няма да бъде упълномощен за идната младежка Олимпиада. В писмото се споделя, че МОК за момента замразява всевъзможни контакти с АИБА, с изключение на работни връзки по процедурни въпроси. Също по този начин има съществени индикации, че боксът може да бъде изключен от програмата на Олимпийските игри.

В писмо с безусловен темперамент към Рахимов, подписано от шефа в Комисията по нравственос Пакере Жерар Запели, се споделя по какъв начин оставането му на поста може да повлияе на допускането на бокса на Олимпийските игри в Токио. Министерството на провосъдието на Съединени американски щати е изпратило до МОК мнение и документи, в които се споделя, че Гафур Рахимов е един от основните нарушители в Узбекистан.

Гафур Рахимов пое ръководството на международния бокс след отстраняването на У Чън-Куо (Тайван). Той се обрисува като единствен претендент за поста на конгреса на АИБА другия месец в Москва.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР