Международният Олимпийски комитет (МОК) реши, че отборът на Русия не

...
Международният Олимпийски комитет (МОК) реши, че отборът на Русия не
Коментари Харесай

Какви точно са санкциите на МОК срещу Русия за Олимпиадата?

Международният Олимпийски комитет (МОК) реши, че тимът на Русия не може да вземат участие под съветски байрак на Олимпиадата през 2018 година в Южна Корея. Руските спортисти ще може да вземат присъединяване единствено под безпристрастен байрак с олимпийските кръгове. МОК счете за потвърдено, че в Русия на държавно равнище е била основана и поддържана система за приложимост на допинг. Ето късата версия на решението на МОК за Русия, синтезирана от meduza.io.
Руските спортисти ще могат да се състезава единствено под безпристрастен байрак с олимпийски кръгове. На церемониите е неразрешен съветският химн, вместо него ще звучи олимпийският. На екипите на състезателите е препоръчано да бъде изписано „ Олимпийски спортист от Русия “.
Руските спортисти, които съгласно МОК са почтени да вземат участие в Олимпиадата, ще бъдат избирани от специфична комисия. В Олимпиадата може да вземат участие единствено тези състезатели, които не са били обвинени в използването на допинг. Преди присъединяване те ще би трябвало да се подложат на всички, изисквани от МОК, проби.
Също по този начин единствено МОК ще реши кой от екипа или администрацията ще може да замине на Олимпиадата. Нито един от ръководителите на съветския отбор, който е бил част от този в Сочи, няма да попадне в Пьончан, Южна Корея. Същото се отнася за треньорите и лекарите, чиито състезатели са били уличени в използването на неразрешени субстанции.
Нито един помощник на министерството на спорта няма да бъде упълномощен за Олимпиадата през 2018 г . Бившият министър на спорта Виталй Мутко и някогашният му заместител Юрий Нагорних са отстранени пожизнено от наличие на Олимпиади. Шефът на съветския олимпийски комитет Александър Жуков е лишен от участието си в МОК.
Русия би трябвало да изплати 15 милиона $. Така тя ще покрие разноските за антидопинговите следствия и ще помогне на Независимата организация за тестване за допинг (ITA). Парите би трябвало да бъдат преведени точно в тази организация.
Членството на съветския Олимпийски комитет в МОК е прекъснато. То може да бъде върнато след церемонията по закриването на Олимпиадата в Пьончан.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР