Международният олимпийски комитет (МОК) публикува допълнителни препоръки за всички заминаващи

...
Международният олимпийски комитет (МОК) публикува допълнителни препоръки за всички заминаващи
Коментари Харесай

Международният олимпийски комитет с безпрецедентни препоръки към спортистите

Международният олимпийски комитет (МОК) разгласява спомагателни рекомендации за всички заминаващи спортисти, които ще вземат присъединяване в Зимните олимпийски игри в Пекин. Надпреварата в китайската столица ще се организира сред 4-20 февруари, заяви БНР.

От МОК предлагат на спортистите да носят маски, даже там, където не се изискват, да се тестват всеки ден, преди самото тръгване, както и да се самоизолират за 5 дни преди заминаването.

Ето и цялостният текст на " молбата " от МОК.

„ От 27 януари спортистите стартират да идват в Пекин, с цел да преследват фантазията си да се състезават на олимпийските игри. Това е моментът, за който всички работим през последните седем години.

В същото време пандемията предизвиква възходящ брой случаи на Омикрон по целия свят. За да се оправим с тази обстановка и да защитим нашите домакини в Китай, Международният олимпийски комитет (МОК) актуализира своите рекомендации за делегациите, пътуващи за Игрите. Целта е в допълнение да се понижи рискът от заразяване с Covid-19 преди тръгване и по време на пътуването ви, както и капацитетът да го предадете на вашите спътници.

От една страна, има редица позитивни случаи, разпознати при идването. От друга страна, тези числа понижават доста в затворения цикъл, което демонстрира успеваемостта на ограниченията, прилагани в Китай.

Това значи, че всеки участник в собствен интерес би трябвало да се увери, че пътят му до Пекин е безвреден, с цел да може да дойде в този извънредно безвреден затворен цикъл. Никой не би трябвало да рискува да се сложи в обстановка, в която е изправен пред карантина заради позитивен тест при идването. Освен това всеки позитивен случай води до ограничавания за лицата, които са разпознати като непосредствен контакти.

Затова ви молим да следвате спомагателните рекомендации, изложени по-долу, които надграждат всички контрамерки и рекомендации, които към този момент са в действие:

1. За всяко придвижване в дните преди заминаването, в това число в публичния превоз или на летището, апелирам, носете маска (KN95, N95, FFP2 или равностоен стандарт за защита), даже в случай че това не се изисква на локално равнище.

2. При опция се самоизолирайте за 5 дни преди тръгване. Ако не, избягвайте най-малко всички несъществени контакти за същия интервал.

3. Организирайте самотестове, които да употребявате всекидневно сред окончателния PCR тест и заминаването.

4. Ако е допустимо, направете непринуден спомагателен PCR тест няколко часа преди заминаването, като резултатите да ви бъдат предоставени преди да се качите на полета си за Пекин.

5. Въпреки че са положени огромни старания за ограничение на броя на делегациите на място в Пекин, се предлагат всевъзможни спомагателни старания за установяване на функции и функционалности, които могат да се извършват отдалечено. Въпреки че това би представлявало промени в последната минута, въпреки всичко може да промени рисковия профил както на самостоятелно, по този начин и на групово равнище.

Всяка евентуална зараза, която може да бъде разпозната преди качване на самолета, ще способства доста за опазването на вас и всички участници в Игрите “.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР