Международният олимпийски комитет (МОК) призна, че руските спортисти, за които

...
Международният олимпийски комитет (МОК) призна, че руските спортисти, за които
Коментари Харесай

МОК съжалява, че CAS оневинил допингираните руснаци

Международният олимпийски комитет (МОК) призна, че съветските спортисти, за които се произнесе Спортният трибунал (CAS), са с чисти досиета все още, само че няма да бъдат получат предложения за ПьонгЧанг 2018. Ръководният орган акцентира също по този начин, че решението е разочароващо и може да има голямо въздействие върху битката с приложимост на допинг.

От МОК оповестиха с публично послание, че потвърждаването на виновността на 11 спортисти " признава за съществуването на систематична операция " по време на зимните игри в Сочи. Централата съжалява, че CAS не приложи това " потвърдено битие " и за другите 28.

IOC Statement on CAS decision pic.twitter.com/YZD8CrUfdZ
— IOC MEDIA (@iocmedia) February 1, 2018
" Това може да повлияе съществено на битката с допинга в бъдеще. Следователно, МОК ще проучва доста деликатно обосновката за тези решения, когато те са разполагаем. След това ще обмислим идната стъпка, в това число и обжалване до швейцарския федерален арбитражен съд ", гласи формалното мнение на МОК по въпроса.

От централата прибавиха, че оневинените от CAS спортисти няма да получат предложения за ПьонгЧанг 2018: " Да не бъдеш глобен не носи със себе си и привилегията да бъдеш поканен ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР