Международният олимпийски комитет (МОК) отмени забраната на Русия за участие

...
Международният олимпийски комитет (МОК) отмени забраната на Русия за участие
Коментари Харесай

МОК отмени наказанието на Русия

Международният олимпийски комитет (МОК) анулира възбраната на Русия за присъединяване в олимпийски игри, заяви членът на Руския олимпийски комитет (РОК) Шамил Терпишчев.

Новината бе доказана и от настоящия президент на РОК Александър Жуков: " Това решение е извънредно значимо за нас. Правата на нашия олимпийски комитет са изцяло възобновени ", съобщи Жуков пред държавната телевизия.

Русия бе осъдена от МОК при започване на декември поради огромно и редовно използуване, прикриване и разпространяване на допинг по време на Игрите в Сочи през 2014 година

Заради възбраната спортистите на страната се състезаваха под безпристрастен байрак в Южна Корея и под името Олимпийски спортисти от Русия. Те нямаха право да слушат химна на родината си при спечелването на златен орден.

Спечелените от тях общо два златни, шест сребърни и девет бронзови медала не бяха причислени към общия актив на Русия.

Общо 168 съветски спортисти участваха в Южна Корея. Първоначално бе оповестено, че съветският байрак може да бъде развят на церемонията по закриването на Игрите в Пьонгчанг, само че това не се случи поради двете позитивни допинг проби на съветски спортисти - състезателя по кърлинг Александър Крушелницки и бобслеистката Надежда Сергеева.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР