Международният наказателен съд изпраща 42-членен екип в Украйна, за да

...
Международният наказателен съд изпраща 42-членен екип в Украйна, за да
Коментари Харесай

МНС изпраща най-големия в историята си разследващ екип в Украйна

Международният углавен съд изпраща 42-членен екип в Украйна, с цел да изследва хипотетичните военни закононарушения след съветската инвазия, което той назова най-голямото сходно разполагане в историята си. Екипът се състои от следователи, правосъдни специалисти и спомагателен личен състав и ще работи с украинските управляващи, съобщи Карим Хан, основен прокурор на основания в Хага МНС.

" Това е най-голямото единично разполагане на терен от моята работа от нейното основаване до момента ", съобщи Хан в изказване.

„ Екипът ще реализира прогрес в нашите следствия на закононарушения, попадащи под юрисдикцията на Международния углавен съд, и ще оказва поддръжка на украинските национални органи ", добави той.

Хан благодари на Нидерландия, където е седалището на съда, за изпращането на " забележителен брой холандски национални специалисти " в помощ на задачата.

Прокурорът на Международния углавен съд разгласи следствие на хипотетични военни закононарушения и закононарушения против човечеството единствено четири дни след съветската инвазия на 24 февруари. След това Хан съобщи, че " Украйна е място на закононарушение ", до момента в който по-късно посещаваше град Буча покрай Киев, където репортерите на Агенция Франс Прес видяха минимум 20 тела, лежащи по улиците след изтеглянето на съветските сили в края на март.

Разследващите от МНС ще проследят следите и ще съберат свидетелски показания, " имащи отношение към военните набези ", сподели Хан в изказването си. Те също по този начин ще работят с украинските управляващи за " подсилване на веригата на предпазване във връзка с неопровержимите доказателства ", сподели той. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР